James Bond ajunge pe Switch și Xbox Game Pass: când va fi disponibil clasicul GoldenEye 007

James Bond ajunge pe Switch și Xbox Game Pass: când va fi disponibil clasicul GoldenEye 007

Versiunea actualizată a iubitului joc de împușcături la persoana întâi de pe Nintendo 64 din 1997 va veni „în curând” pe Nintendo Switch Online și Xbox Game Pass.

GoldenEye 007 vine pe Nintendo Switch Online, adăugând multiplayer online pentru prima dată, a dezvăluit compania în cadrul celui mai recent Nintendo Direct. „În curând”, a spus compania, shooterul cu tematica James Bond se va alătura selecției Switch de clasice Nintendo 64.

Va veni și pe Xbox Game Pass pentru Xbox One și Xbox Series X și S, iar dezvoltatorul Rare a remarcat că această versiune va include „realizări, rezoluție 4K și un framerate mai fluid”. Nu este clar dacă imaginile versiunii Switch vor fi actualizate sau vor rămâne mai aproape de original, dar versiunile Switch și Xbox vor apărea în aceeași zi.

Într-un aparent compromis, multiplayerul online va fi exclusiv pentru versiunea Switch, a menționat site-ul oficial 007. Versiunea Xbox va fi disponibilă gratuit pentru persoanele care dețin o copie digitală a Rare Replay, compilația de 30 de jocuri clasice care a apărut în 2015.

Un adevărat clasic

GoldenEye 007 a ajuns pe consola Nintendo 64 în 1997, ca o legătură licențiată cu filmul din 1995, care l-a prezentat pe actorul Pierce Brosnan ca legendarul agent britanic. Jocul a câștigat elogii critici pentru campania sa distractivă pentru un singur jucător și pentru multiplayerul competitiv epic pe ecran divizat și a devenit al treilea cel mai bine vândut titlu al lui Nintendo 64, cu 8,09 milioane de unități vândute. A fost depășit doar de Super Mario 64 și Mario Kart 64, care s-au vândut în 11,91 milioane și, respectiv, 9,87 milioane de exemplare.

Rare a dezvoltat și continuarea GoldenEye Perfect Dark pentru N64 în 2000, înainte ca Microsoft să achiziționeze compania în 2002.

Anul acesta marchează cea de-a 60-a aniversare a francizei de film Bond — cu cel mai recent film No Time to Die acum disponibil pentru a fi difuzat pe Amazon Prime Video — dar serialul este într-o stare de flux, în timp ce fanii așteaptă anunțul succesorului lui Daniel Craig în rol. Dezvoltatorul Hitman IO Interactive lucrează și la propriul său joc Bond.

Nintendo adaugă, de asemenea, Pilotwings 64, Mario Party 1, 2 și 3, Pokemon Stadium 1 și 2, 1080 Snowboarding și Excitebike 64 la biblioteca Nintendo Switch Online N64 anul acesta și următorul, a anunțat marți.