Anime-ul Super Mario Bros. de la Nintendo, din 1986, a fost restaurat în 4K

Anime-ul Super Mario Bros. de la Nintendo, din 1986, a fost restaurat în 4K

Dacă nu ai văzut primul film anime Super Mario Bros. de la Nintendo, când a avut premiera în Japonia în 1986, acum ai șansa – la o calitate pe care nu ai fi experimentat-o ​​niciodată în cinematografe.

Polygon scrie că Femboy Films a lansat o remasterizare 4K a The Great Mission to Rescue Princess Peach atât pe YouTube, cât și pe Internet Archive.

Povestea nu este tocmai revoluționară, dar este o privire intrigantă asupra francizei Super Mario Bros. într-un moment în care canonul era departe de a fi stabilit. Mario și Luigi călătoresc din lumea „reală” în Regatul Ciupercilor, pentru a o salva pe Prințesa Peach, după ce evadează pentru scurt timp în tărâmul lor și este capturată de Regele Koopa (Bowser). Te poți aștepta la multe referințe la jocul original Super Mario Bros., dar vei găsi și abateri neobișnuite de la premisa stabilită. Mario și Luigi lucrează la un magazin alimentar și sunt obligați să o salveze pe Peach datorită unui personaj Dumpling Dog. Și am menționat că Luigi bea sake?

Super Mario Bros., în 4K

Orice ai crede despre intrigă, acesta este un proiect important de conservare a filmului. Great Mission a fost lansat oficial doar în Japonia și a existat doar o serie de casete VHS. Dacă nu ar fi fost restaurarea, anime-ul ar fi putut să fie pierdut pentru publicul modern. Remasterizarea ar trebui să se asigure că jucătorii mai tineri au o privire asupra culturii timpurii Super Mario.

Noul clip include și o captură audio nou-nouță, folosind VHS-ul original ca sursă. „VHS a fost lansat inițial cu Dolby Surround cu două canale, care este păstrat aici în captura audio”, spune Femboy Films. „Acest lucru reflectă cel mai exact cum ar fi sunat filmul în cinematografe, deoarece a fost lansat acolo cu Dolby Stereo pe patru canale0”.

Sunt disponibile și noi subtitrări în limba engleză, inclusiv traducerea muzicii anime-ului.

Citește și: