28 feb. 2022 | 18:25

iPhone SE ar putea să fie cel mai ieftin dispozitiv Apple: ce știm despre noul telefon

ACTUALITATE
iPhone SE ar putea să fie cel mai ieftin dispozitiv Apple: ce știm despre noul telefon

Apple urmează să înceapă anunțurile de produse din 2022 cu iPhone SE de a treia generație.

Noua iterație va succeda modelului actual care a apărut în aprilie 2020 și, deși este probabil să continue același design, unii analiști cred că elementele interne îmbunătățite vor fi suficiente pentru a genera venituri substanțiale. Un nou raport sugerează că iPhone SE 3 va fi mai accesibil decât predecesorul său.

Potrivit unui raport Investor’s Business Daily, analistul Loop Capital Markets, John Donovan, a auzit zvonuri că iPhone SE 3 ar putea începe de la 300 de dolari, ceea ce l-ar face mai ieftin decât cel mai recent model care costă 399 de dolari.

Analistul de la Wedbush Securities, Daniel Ives, consideră că prețul de pornire de 399 de dolari va rămâne neschimbat, dar nu a respins posibilitatea unui preț mai mic. Ives crede că Apple se confruntă în prezent cu „cel mai puternic ciclu de upgrade iPhone pe care l-a avut din 2015” și nu ar dori să se depășească.

Oricum, iPhone SE 3 din 2022 – care va fi destinat cumpărătorilor atenți la buget și celor care caută telefoane compacte – este de așteptat să atragă aproximativ 1,4 miliarde de utilizatori de telefoane Android și 300 de milioane de proprietari de iPhone.

Ce va aduce iPhone SE 3 nou?

Apple nu este tocmai un jucător recunoscut în spațiul de nivel mediu, care este dominat de producători de Android precum Samsung, Huawei și OnePlus. iPhone SE 3 poate schimba acest lucru și poate ajuta la creșterea vânzărilor pe piețe precum China.

Deși prețul de 300 USD sună prea frumos pentru a fi adevărat, este cu siguranță posibil, având în vedere un raport din februarie care indica un preț de aproximativ 305 USD.

Răspunsul scurt este un design învechit, un cip mai rapid și conectivitate 5G. Modelul actual se poate conecta doar la rețele 4G și este susținut de cipul intern A13 Bionic. Majoritatea persoanelor din industrie cred că modelul 2022 va fi alimentat de A15 Bionic, același cip care alimentează familia iPhone 13.

Nu te aștepta ca noul dispozitiv să arate altfel decât iPhone SE 2, care se bazează pe iPhone 8 și are un panou LCD de 4,7 inchi și Touch ID integrat cu butonul Home. Zvonurile indică faptul că telefonul va fi schimbat anul viitor.

Se pare că iPhone SE 3 va fi anunțat online pe 8 martie, iar pe scena virtuală va fi o nouă tabletă iPad Air și un Mac. Apple a organizat ultima dată un eveniment în octombrie 2021, unde a dezvăluit AirPod-urile de a treia generație și noul MacBook Pro.