Internet Explorer „dispare”, de astăzi: Microsoft a făcut anunțul oficial

Internet Explorer „dispare”, de astăzi: Microsoft a făcut anunțul oficial

Internet Explorer se retrage chiar înainte de a împlini 27 de ani, după cum a fost dezvăluit în luna mai a anului trecut.

Microsoft nu va mai suporta aplicația de desktop a Internet Explorer 11, pentru canalul semianual obișnuit al Windows 10, începând cu 15 iunie. Vei primi, în continuare, asistență IE11 dacă utilizezi Windows Server 2022 sau o versiune anterioară a sistemului de operare cu o extensie de serviciu pe termen lung, dar aceasta marchează sfârșitul efectiv al actualizărilor de software. Windows 11 nu include o aplicație desktop IE.

Modul IE al browserului Edge va primi, în continuare, suport până în 2029 cel mai devreme, așa că nu vei rămâne blocat dacă vei avea nevoie de compatibilitate cu motorul web mai vechi, pe care îl folosești.

Cu toate acestea, Microsoft va face tot ce-i stă în putere pentru a te direcționa către browserul cel nou.

Internet Explorer a reprezentat alternativa ideală pentru Netscape, la vremea sa

Termenul limită marchează sfârșitul unui capitol nu prea bun din istoria Microsoft. Internet Explorer s-a lansat împreună cu Windows 95 și a reprezentat o primă alternativă pentru Netscape Navigator. A jucat un rol cheie în popularizarea internetului și, pentru unii, a devenit sinonim cu accesul online – avea 95% din cota de utilizare în 2003, spre exemplu.

Cu toate acestea, Internet Explorer a fost, de asemenea, strâns legat de unele dintre cele mai proaste practici ale Microsoft. În timp ce combinarea IE cu Windows i-a ajutat pe nou sosiții pe web, a înăbușit și concurența.

Microsoft a fost, la un moment dat, acuzată că ar fi abuzat de restricțiile IE pentru a menține controlul pe piață a Windows. Browserul și-a dezvoltat, de asemenea, reputație proastă în ceea ce privește securitate slabă (în special prin controalele ActiveX) și de redare non-standard, care i-a forțat frecvent pe creatorii de site-uri web să optimizeze totul în funcție de IE.

Toată această situație a dus la apariția Google Chrome și Mozilla Firefox.

Chiar și așa, în ciuda tuturor nemulțumirilor utilizatorilor, moștenirea IE ar putea persista și în anii următori.

Citește și: