30 nov. 2022 | 11:01

Îngheață salariile acestor români în 2023, inevitabil: degeaba crește salariul minim pe economie

ACTUALITATE
Îngheață salariile acestor români în 2023, inevitabil: degeaba crește salariul minim pe economie

Anul viitor va veni cu majorări semnificative de salarii pentru un număr record de români, începând cu cele câteva milioane de persoane care vor avea de câștigat de pe urma creșterii salariului minim pe economie la 3000 de lei. În același timp, însă, vor exista și excepții.

Dan Cărbunaru este purtătorul de cuvânt al Guvernului de la București și, din această poziție, a venit cu un anunț foarte important legat de salariile aleșilor. Din câte se pare, în 2023, salariile demnitarilor vor rămâne neatinse anul viitor, se vor îngheța la nivelul de anul acesta. Mențiunile au făcut făcute la finalul ședinței de guvern de seara trecută, în contextul unei întrebări de la jurnaliști legate de majorarea salariilor din ianuarie 2023 pentru oamenii din administrația țării.

Ce se întâmplă cu salariile din Parlament, din Guvern, în 2023

„Pot să vă spun că, din toate datele pe care le am la nivelul Guvernului, nu doar că nu se va întâmpla, nici nu există intenţia să aibă loc acest lucru. Au mai existat periodic diverse speculaţii pe această temă.

Nu există această intenţie, iar demnitarii din România vor avea, cel puţin potrivit datelor oficiale pe care le deţin – şi nu am elemente care să justifice semne de întrebare în acest sens – nici în cunoscuta „Ordonanţă trenuleţ” nu sunt astfel de elemente. Dimpotrivă, există, după cum bine ştiţi, o orientare extrem de aşezată în cumpătare şi buna cântărire a modului în care sunt cheltuiţi banii publici în Guvernul României.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele