Se întâmplă cu salariile acestor români de la 1 ianuarie 2023: majorarea de 10%, garantată

Se întâmplă cu salariile acestor români de la 1 ianuarie 2023: majorarea de 10%, garantată

Salariile bugetarilor se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie 2023.

Acestea se măresc faţă de nivelul din decembrie 2022, dar fără a depăşi grila, iar indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora se menţin la nivelul de la finalul acestui an.

Potrivit unui Proiect de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicat marţi de Ministerul Finanţelor, se arată următoarele: „Art. I. – (1) Prin derogare de la prevederile alin. (2) al art. 12 din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăşi valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu 2.500 lei”.

Salariile bugetarilor cresc de la anul

Mai mult, tot din ianuarie, cuantumul , indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, cu excepţia soldei de grad şi a salariilor de grad, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Poți consulta întregul document al Proiectului de Ordonanță de urgență chiar AICI. Astfel, Ministerul de Finanțe a propus majorarea salariilor din sistemul public cu 10%, de la 1 ianuarie 2023. Doar că în categoria salariilor ce vor fi mărite nu intră și banii câștigați de demnitari. Guvernanții noștri țin să sublinieze faptul că demnitarii nu se vor bucura de salarii majorate, începând de anul viitor. Ei trebuie să rămână la același nivel de remunerație, pentru a fi un model pentru restul cetățenilor, în aceste vremuri dificile – asta ne transmite un oficial de la Palatul Victoria.

Etichete: