Incident la dezbaterea dintre Liz Truss și Rishi Sunak. Prezentatoarea a leșinat în direct VIDEO

Incident la dezbaterea dintre Liz Truss și  Rishi Sunak. Prezentatoarea a leșinat în direct VIDEO

O dezbatere în direct cu candidații la conducerea conservatoare Rishi Sunak și Liz Truss transmisă pe canalul de știri TalkTV a fost brusc scoasă din emisie după ce moderatorul emisiunii a leșinat.

Prezentatoarea a leșinat, la dezbaterea dintre Lizz Truss și Rishi Sunak

Telespectatorii au auzit un zgomot puternic și au văzut-o pe Truss, vizibil îngrijorată, spunând „Oh, Doamne” înainte de a se îndepărta de podiumul pe care vorbea. Doar câteva secunde mai târziu, emisiunea a ieșit de pe ecrane.

Oficialii TalkTV News UK au confirmat ulterior că prezentatoarea Kate McCann, editorul politic al postului, a leșinat.

Într-o declarație, compania a adăugat: „Deși se simte bine, sfatul medicilor a fost că nu ar trebui să continuăm dezbaterea. Ne cerem scuze telespectatorilor și ascultătorilor noștri”.

Întreruperea transmisiunii a survenit la puțin peste o jumătate de oră după ce Sunak și Truss au fost interogați timp de o oră de McCann și de cititorii ziarului The Sun.

Emisiunea, intitulată „The Sun’s Showdown: Lupta pentru No 10” suferise deja un eșec după ce coprezentatorul programat lui McCann, editorul politic al Sun, Harry Cole, a fost nevoit să se retragă după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Emisiunea a fost una dintre cele mai mediatizate emisiuni din cariera dnei McCann, care anterior a fost corespondent politic pentru Sky News.

Probleme medicale

La câteva momente după ce emisiunea a fost oprită, un purtător de cuvânt al News UK a declarat: „A existat o problemă medicală, nu este o problemă de securitate și candidații sunt în regulă. Dacă vom putea reveni în emisie, o vom face”.

Sunak și Truss au rămas în studio după incident, discutând cu membrii publicului în afara camerei.

Iar Sunak a scris ulterior pe Twitter: „Vești bune că te-ai recuperat deja @KateEMcCann. A fost o dezbatere grozavă și abia aștept să fiu „fript” de tine din nou în curând!”

Truss a trimis, de asemenea, un mesaj pe Twitter: „Ușurat să aud că @KateEMcCann este bine. Îmi pare foarte rău că o dezbatere atât de bună a trebuit să se încheie. Aștept cu nerăbdare să mă întâlnesc din nou cu Kate și cu restul echipei @TheSun @TalkTV în curând”.

Până la întrerupere, confruntarea lor a fost o chestiune mai puțin temperată decât dezbaterea de luni de la BBC, când Truss părea frustrată de faptul că fostul cancelar a vorbit în mod repetat peste ea.