Închisoare pe viață pentru accidentele rutiere cu victime: țara din Europa care a creat precedentul

Închisoare pe viață pentru accidentele rutiere cu victime: țara din Europa care a creat precedentul

Noua lege se va aplica infracțiunilor din Anglia, Scoția și Țara Galilor, dar nu și Irlanda de Nord, care are legi separate privind siguranța rutieră.

Șoferii care ucid ar putea primi condamnări pe viață ca parte a modificărilor care vor intra în vigoare săptămâna aceasta.

Judecătorii vor putea condamna pe viață șoferii periculoși care ucid și șoferii neglijenți care ucid în timp ce sunt sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Pedeapsa actuală pentru fiecare infracțiune este o pedeapsă maximă cu închisoarea de 14 ani.

„Cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea vieții în spatele gratiilor”, a spus secretarul de Justiție Dominic Raab.

Modificările intră în vigoare ca parte a Legii privind poliția, criminalitatea, sentința și instanțele.

Noua legislație va crea, de asemenea, o infracțiune de vătămare gravă prin conducere neglijentă, ceea ce înseamnă că cei care provoacă răni pe termen lung sau permanente se confruntă și cu pedepse mai aspre.

Modificarea propusă a legii a fost anunțată pentru prima dată în 2017

„Au fost pierdute prea multe vieți din cauza unui comportament nesăbuit la volan, care a devastat familiile”, a adăugat vicepremierul britanic, Dominic Raab.

Șoferii care manifestă cel mai rău comportament pe drumuri reprezintă un pericol pentru noi toți. Cei care se comportă fără a ține cont de riscul pe care îl prezintă merită cele mai aspre pedepse atunci când acțiunile lor le fură viețile altora”, a declarat Steve Gooding, directorul Fundației RAC.

Gooding a spus că speră că amenințarea unei condamnări pe viață va fi suficientă pentru a-i determina pe cei care conduc nesăbuiți să-și schimbe comportamentul, a raportat Sunday Express.

„Omuciderea involuntară implică deja o pedeapsă maximă de până la închisoare pe viață, așa că este greu de susținut că uciderea cuiva cu o mașină nu justifică o posibilă sancțiune de severitate similară”, a spus el.

Guvernul a spus că dorește să se asigure că „pedepsele reflectă gravitatea crimelor și șoferii ucigași ai mizeriei pleacă în urma lor”.

Acesta a spus că Serviciul Procuraturii Coroanei va acuza în continuare oamenii de crimă sau ucidere din culpă în cazul în care există dovezi că un vehicul a fost folosit ca armă pentru a ucide sau a comite vătămare corporală gravă.