Începe provocarea ASUS Challenge: cum te înscrii în concursul de informatică pentru liceeni, ce câștigi

Începe provocarea ASUS Challenge: cum te înscrii în concursul de informatică pentru liceeni, ce câștigi

ASUS întinde o mână de ajutor elevilor de liceu din Capitală printr-o nouă ediție a concursului de informatică ASUS Challenge. Cu un pic de noroc, poate câștigi și tu unul dintre PC-urile puse la bătaie.

În parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, ASUS începe înscrierile online pentru concursul ASUS Challenge 2022. Competiția din domeniul informaticii este dedicată tinerilor din Capitală aflați în clasele IX – XII. Premiile vor fi sub forma a 30 de sisteme all-in-one ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 și a unui laptop ASUS ExpertBook B3 Flip. Acestea nu vor ajunge însă la câștigătorii competiției, ci la laboratoarele de informatică din liceele pe care aceștia le reprezintă.

ASUS Challenge 2022, tot ce trebuie să știi

Competiția se va desfășura în mod exclusiv online pe platformele Kahoot! și Zoom în perioada 15 martie – 5 mai 2022. La cea mai recentă ediție a concursului, pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul București. Fiecare unitate de învățământ participantă va fi reprezentată de o echipă de maxim 5 liceeni sub conducerea unui profesor îndrumător. Fiecare echipă trebuie să aibă la dispoziție un PC desktop, cel puțin un smartphone și o conexiune Internet.

Înscrierea în competiție se poate efectua în mod gratuit pe site-ul www.asuschallenge.ro până pe data de 31 martie 2022 doar de către cadrul didactic îndrumător. Concursul de informatică ASUS Challenge – București 2022 va cuprinde o etapă de simulare (4 aprilie), două de departajare (7 și 12 aprilie) și finala (4 mai) care va decide echipa câștigătoare dintre cele 20 de finaliste.

“Perioada pe care o traversăm ne-a arătat cât de important este accesul la tehnologie – instrumentele digitale au devenit parte componentă a procesului instructiv-educativ cu rol esențial de mijloc prin care s-a asigurat accesul la educație, în contextul generat de situația epidemiologică. Dincolo, însă, de a facilita accesul la educație, instrumentele digitale înseamnă căi noi de învățare – unele atractive, actuale, adecvate realității.

Folosirea eficientă a tehnologiei înseamnă, însă, în afară de acces, cunoaștere – uneori intuitivă, alteori ghidată, esențială în folosirea constructivă a fiecăruia dintre mijloacele tehnologice de care dispunem. Depășind barierele cunoașterii intuitive, care permite valorificarea tehnologiei la nivelul de bază, o cunoaștere aprofundată permite, însă, utilizatorului să descopere noi aplicabilități ale instrumentelor digitale.

În acest context, apreciem inițiativa organizării unui concurs care să pună în valoare pe de o parte căi de valorificare  a unor aplicații, pe de altă parte, aptitudinile elevilor noștri în a le exploata constructiv.”, a declarat Mihaela Ștefan, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

„Concursul de informatică ASUS Challenge este corelat cu disponibilitatea pe plan local a unui vast portofoliul de produse ASUS pentru elevi și cadrele didactice. Prin acest proiect încurajăm dezvoltarea competențelor de programare în rândul liceenilor, pe care vrem să îi determinăm să utilizeze cât mai eficient tehnica de calcul și noile mijloace de comunicare.”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

„Vorbim de un proiect pilot în care ne dorim să atragem cât mai multe licee bucureștene, pentru a-l putea dezvolta ulterior. Totodată, le suntem recunoscători reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru receptivitatea arătată și sprijinul acordat. Participând la un astfel de concurs, elevii își vor putea consolida cunoștințele de programare, formându-și deprinderi care să îi ajute să se adapteze la cerințele unei societăți într-o continuă schimbare. Își vor dezvolta spiritul de competiție și abilitatea de lucru în echipă, dobândind o atitudine corectă în abordarea problemelor.”, a adăugat oficialul companiei.

Citește și: