Incendiu uriaș în Buftea. Șapte case în flăcări, 17 autospeciale sunt la fața locului

Incendiu uriaș în Buftea. Șapte case în flăcări, 17 autospeciale sunt la fața locului

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, în localitatea ilfoveană Buftea. Focul a cuprins mai multe case, la fața locului deplasându-se 17 autospeciale cu apă și spumă. Pompierii acționează pentru localizarea și lichidarea flăcărilor. Proprietarii locuințelor au reușit să se evacueze la timp. Suprafața afectată de vâlvătaie este de aproximativ 1000 mp. Echipajele ISU au o misiune dificilă, întrucât drumul este destul de îngust.

Incendiu lângă București

Un incendiu violent a izbucnit, joi după-amiază, într-un cartier din Buftea, județul Ilfov. Pompierii intervin cu apă și spumă la șapte gospodării cuprinse de flăcări, dar operațiunea este foarte dificilă din cauza drumului îngust. La faţa locului se află 17 autospeciale ISU, însă resursele de apă sunt limitate, deoarece nu sunt montați hidranți suficienți în zonă.

Perioadă grea pentru pompieri

Săptămâna trecută, a fost incendiu masiv de vegetație lângă Capitală. În zona Popești Leordeni, Șoseaua Olteniței, a ars o suprafață de 30.000 de metri pătrați. Pompierii au acționat imediat, deoarece exista pericolul ca focul să se răspândească repede la casele din apropiere. Și în județul Vrancea, echipajele ISU s-au luptat cu un incendiu de vegetație. Iarba uscată din comuna Sihlea s-a aprins din cauza temperaturilor extreme. Flăcările au pornit de pe câmp şi s-au extins rapid în jur.

„Astăzi (n.r. – miercuri, 6 iulie), în jurul orei 14,00, pompierii buzoieni au fost solicitaţi să intervină la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe raza localităţii Voetin din comuna Sihlea, judeţul Vrancea. În acest moment, la faţa locului se lucrează la localizarea incendiului care, din primele estimări, se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare de vegetaţie uscată şi un hectar litieră şi pădure”, au transmis autoritățile vrâncene.

Zeci de hectare de vegetație au ars

La locul indicat s-au deplasat două autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Buzău, o autospecială din cadrul ISU Vrancea și SVSU Sihlea. Echipajele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 50 de hectare de vegetație uscată și un hectar de pădure.