06 iul. 2022 | 16:54

Incendiu de vegetație la doi pași de București. Arde o suprafață uriașă

ULTIMA ORĂ
Incendiu de vegetație la doi pași de București. Arde o suprafață uriașă

Este incendiu masiv de vegetație lângă Capitală. În zona Popești Leordeni, Șoseaua Olteniței, arde o suprafață de 30.000 de metri pătrați. Pompierii intervin chiar în aceste momente. Există pericolul ca focul să se răspândească repede la casele din apropiere. Autoritățile iau măsuri de urgență.

Incendiu de vegetație lângă București

Un incendiu de vegetație a izbucnit lângă București, în zona Popești Leordeni, pe Șoseaua Olteniței. Echipajele ISU sunt la fața locului și încearcă să stingă focul uriaș. Suprafața afectată de flăcări este destul de mare (30.000 de metri pătrați) și există riscul să se răspândească rapid.

Situație similară în Vrancea

Și în județul Vrancea, pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetație. Iarba uscată din comuna Sihlea s-a aprins din cauza temperaturilor foarte ridicate. Flăcările au pornit de pe câmp şi s-au extins în jur, afectând vegetația și litiera.

Pompierii din Vrancea şi Buzău intervin cu mai multe autospeciale la Sihlea, în judeţul Vrancea, pentru stingerea unui incendiu care a afectat peste 50 de hectare de vegetaţie uscată şi pădure, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Pompierii intervin de urgență

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit, miercuri după-amiază, în satul Voetin, comuna Sihlea (județul Vrancea). Flăcările afectează o suprafață destul de mare de vegetație și litieră. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri de la ISU Râmnicu Sărat, ISU Vrancea și de la SVSU Sihlea.

„Astăzi (n.r. – miercuri, 6 iulie), în jurul orei 14,00, pompierii buzoieni au fost solicitaţi să intervină la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe raza localităţii Voetin din comuna Sihlea, judeţul Vrancea. În acest moment, la faţa locului se lucrează la localizarea incendiului care, din primele estimări, se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare de vegetaţie uscată şi un hectar litieră şi pădure”, au transmis autoritățile.

50 de hectare de vegetație uscată, pârjolite de flăcări

La locul indicat acționează două autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Buzău, o autospecială din cadrul ISU Vrancea și SVSU Sihlea. Echipajele de intervenție lucrează la localizarea incendiului ce, din primele estimări, se manifestă pe o suprafață de aproximativ 50 de hectare de vegetație uscată și un hectar de pădure.