Incendiu la un depozit de deșeuri din Iași. Sunt degajări mari de fum. Autoritățile au transmis un mesaj RO Alert

Incendiu la un depozit de deșeuri din Iași. Sunt degajări mari de fum. Autoritățile au transmis un mesaj RO Alert

În cursul zilei de joi, un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit la un depozit de deșeuri și fier vechi din localitatea Lunca Cetățuii din județul Iași. Autoritățile au emis un mesaj Ro Alert pentru prevenirea locuitorilor din zonă. Conform ISU Iași, incendiu a izbucnit la un depozit de deșeuri și fier vechi în localitatea Lunca Cetățuii, comuna Ciurea.

Incendiu puternic în Iași, la un depozit de deșeuri

Imediat după au intervenit patru echipaje de intervenție și stingere la fața locului, dar și voluntari din localitate. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1.500 de metri pătrați, în 3 hale, dintre care 2 hale metalice și o hală de cărămidă cu materiale reciclabile.

În plus, autoritățile au emis și un mesaj Ro Alert pentru prevenirea cetățenilor. Incendiul a fost lichidat de pompieri.

Incendiu la spitalul de psihiatrie din Roman

Un alt incendiu s-a mai petrecut astăzi, de data aceasta la Spitalul de Psihiatrie din Roman, județul Neamț. Pompierii au fost anunțați prin apel la 112, iar la fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, potrivit ISU Neamț. Nu au existat victime.

Incendiul a izbucnit la o baracă amplasată în curtea spitalului, iar la sosirea pompierilor, incendiul manifesta cu flacără deschisă în interiorul containerului cu structură metalică și panouri de tip sandwich, fără posibilitatea de a se propaga la alte clădiri. Baraca aparține unei firme care execută lucrări de construcții la spital.

În privința cauzei de producere a incendiului, se vorbește despre un scurtcircuit electric, conform pompierilor.

„La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei barăci cu structură metalică și panouri de tip sandwich, fără posibilitatea propagării la alte clădiri. Containerul aparține unei societăți comerciale ce execută lucrări de construcții la Spitalul de Psihiatrie din municipiul Roman“, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa.

Citește și: