Încălzirea globală a scăpat de sub control: documentul care spune totul despre viitorul omenirii

Încălzirea globală a scăpat de sub control: documentul care spune totul despre viitorul omenirii

Conform celui mai recent document publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), omenirea are o problemă din ce în ce mai mare în privința încălzirii globale.

Fenomenul nu mai este doar un simplu subiect de cercetare sau motivul unui film de la Hollywood. Încălzirea este aici și o simțim deja cu toții, indiferent în ce parte a lumii trăim, oricât de mult vrem să credem sau nu că există această formă de deteriorare a condițiilor atmosferice la nivel mondial.

Vedem cu toții cum schimbările climatice sunt la ordinea zilei, anotimpurile parcă s-au decalat, apar fenomene meteo extreme și nespecifice în zone unde, până acum, nu mai apăruseră. Parcă totul este perturbat și deja e vizibil cu ochiul liber că nu ne îndreptăm într-o direcție deloc bună!

OMS trage un nou semnal de alarmă și vine și ne spune că, dacă și previziunile pentru 2022 se împlinesc, fiecare dintre ultimii opt ani se vor dovedi a fi cei mai calzi decât orice an de dinainte de 2015! Practic, de la un an la altul asistăm la o agravare a încălzirii globale, iar cel mai grav lucru este că, pe agenda publică, acest subiect nu este unul principal.

Cu atât de multe crize în desfășurare, încă din 2020, de la apariția pandemiei de coronavirus, omenirea are în atenția sa principală alte evenimente și probleme, de ordin curent și cu impact imediat, neglijând, din nefericire pentru noi toți, aceste aspecte vitale, care pot genera catastrofe pe termen lung, pentru generațiile viitoare.

Vedem cu toții cât de mult s-a schimbat clima, dar viitorul ar putea fi și mai sumbru

Creșterea nivelului mării, topirea ghețarilor, ploile torenţiale, valurile de căldură – și dezastrele mortale pe care le provoacă – s-au accelerat, toate acestea s-au accelerat, a declarat Organizația Meteorologică Mondială (OMM) într-un raport, la deschiderea Summit-ului COP27 al ONU privind Clima la Sharm el-Sheikh, Egipt.

Pământul s-a încălzit cu peste 1,1 grade Celsius de la sfârșitul secolului al XIX-lea, aproximativ jumătate din această creștere s-a produs în ultimii 30 de ani, arată documentul OMS.

Anul acesta este pe cale să fie al cincilea sau al șaselea cel mai cald înregistrat vreodată, iar dacă oamenii nu vor lua măsuri atât la nivel personal, cât și guvernamental, riscăm o deteriorare și mai profundă a situației.