Încă o navă militară rusă a luat foc în Marea Neagră. Anunțul făcut de autoritățile ucrainene

Încă o navă militară rusă a luat foc în Marea Neagră. Anunțul făcut de autoritățile ucrainene

Rusia suferă pierderi pe toate planurile. O nouă navă rusească, „Vsevolod Bobrov”, care era remorcată la Sevastopol, din zona Insulei Șerpilor, a izbucnit în flăcări. Anunțul a fost făcut de Serhii Bratchuk, purtător de cuvânt al Administrației militare regionale Odesa.

Rușii mai pierd o navă militară din Marea Neagră

Zona Insulei Șerpilor este noul teren în care rușii și ucrainenii dau cele mai mari confruntări între forțele ruse și cele ucrainene, ambele părți anunțând că au provocat pagube adversarului.

Un jurnalist cunoscut a anunțat că incendiul a fost cauzat de racheta ucraineană „Neptun”, care a lovit nava. Vsevolod Bobrov transporta întăriri pe insula Zmeiny, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene.

Insula Şerpilor a revenit ca punct de luptă important în ultimele zile, după mai multe raiduri şi atacuri ale ucrainenilor asupra mai multor nave de patrulare sau care asigurau aprovizionarea militarilor din zonă, inclusiv asupra unor obiective aflate pe insulă.

„Ucraina a reuşit să lovească cu succes sistemele antiaeriene ruseşti şi navele de aprovizionare, cu ajutorul dronelor Bayraktar. Vasele ruseşti de aprovizionare beneficiază de o protecţie (antiaeriană) minimă, după retragerea flotei ruse în Crimeea, în urma scufundării crucişătorului Moscova”, se arată într-o analiză de securitate realizată de ministerul britanic al Apărării.

Experții spun că dacă Moscova va reuşi să-şi consolideze poziţia prin instalarea pe insulă de sisteme antiaeriene şi baterii lansatoare de rachete de croazieră, va putea domina întreaga zonă de nord-vest a Mării Negre.

„Dacă trupele ruse vor reuşi să obţină controlul total al Insulei Şerpior şi să-şi instaleze sisteme antiaeriene cu rază lungă, vor putea controla marea, uscatul şi cerul din întreaga regiune de nord-vest a Mării Negre şi sudul Ucrainei”, a declarat specialistul în probleme de strategie, pentru BBC.

Citește și: Navă cu 1500 de tone de cărbune din Rusia s-a scufundat în Portul Constanța. Garda de Mediu este în alertă

Citește și: