Primele detalii despre iPhone 14, online: așa îți dai seama că va fi cel mai râvnit telefon

Primele detalii despre iPhone 14, online: așa îți dai seama că va fi cel mai râvnit telefon

Deja de câțiva ani, Apple a încetat să mai aducă schimbări semnificative de funcționalitate sau design noilor smartphone-uri din portofoliu. Iminentul iPhone 14 se pare totuși că va fi o excepție de la regulă.

Viitorul iPhone 14 va veni la toamnă preinstalat cu iOS 16, iar pentru că primele detalii legate de viitoare versiune de software au început deja să circule pe internet, putem desprinde câteva particularități și despre noul terminal din Cupertino. Practic, începând cu telefonul Apple din 2022, gadgetul va deveni semnificativ mai util și când este blocat, cu ecranul închis, nu doar după deblocare.

iPhone 14 și iOS 16, schimbarea ”revoluționară”

În cazul în care te-ai bucurat enorm în momentul în care Apple a introdus un ecran pornit în permanență pe Apple Watch, vei aprecia cu siguranță introducerea unei funcționalități similare pe iPhone 14. Conform zvonurilor care au început să circule pe internet cu câteva zile înaintea conferinței WWDC 2022 (Worldwide Developers Conference), sunt mari șanse ca acest detaliu să se materializeze în acest an. Practic, cu un ecran supranumit ”Always-On”, vei vedea în permanență pe panoul OLED câteva informații relevante, precum câteva notificări, ora exactă, data și, eventual, bateria și calitatea semnalului.

Zvonul detaliat mai sus a ajuns online datorită lui Mark Gurman de la Bloomberg care citează surse apropiate de subiect. Din păcate, dacă ți-ai dorit acele informații și pe ecranul închis de la iPhone 13, care în teorie le-ar suporta pentru că utilizează tot un panou OLED, se pare că nu va fi cazul. În schimb, particularitatea cu pricina va reprezenta unul dintre argumentele pentru upgrade la iPhone 14 Pro.

Ca un detaliu de fond, câteva rânduri de informații utile pe un ecran închis de culoare neagră găsești de mulți ani pe smartphone-urile cu Android. Cel puțin din acest punct de vedere, Apple nu face decât să se alinieze la un trend din industrie în urma concurenței. Aparent, au existat speculații similare și în preajma lansării iPhone 13, anul trecut, dar oficialii gigantului din Cupertino s-au răzgândit în ultima secundă. Cel mai probabil, și-au dat seama că impactul asupra bateriei ar fi prea mare. Rămâne să vedem dacă inginerii Apple vor dezvălui aceste particularități săptămâna viitoare la WWDC sau în toamnă, odată cu lansarea iPhone 14.

Citește și: