Hyundai investește în viitor: model Ioniq 5 2023

Hyundai investește în viitor: model Ioniq 5 2023

Hyundai își actualizează crossover-ul Ioniq 5 complet electric cu un pachet de baterii mai mare, împreună cu echipamente suplimentare.

Ioniq 5 2023 câștigă un nou pachet de baterii mai mare și o gamă de actualizări de siguranță și manipulare

Introdusă pentru anul model 2023, noua baterie de 77,4 kWh este aceeași cu cea folosită în modelul soră, Kia EV6, și mai mare decât bateria actuală de 73 kWh. Autonomie electrică, împreună cu prețul, nu au fost încă anunțate, dar Kia are o autonomie până la 500 de kilometri.

Pachetul actual de 73 kWh din Ioniq 5 este disponibil atât în ​​versiunea cu tracțiune spate, cât și în versiunea integrală. Versiunea cu tracțiune integrală are un motor suplimentar montat pe puntea față, care oferă 306 CP și o autonomie de 780 de kilometri. Versiunea cu tracțiune pe două roți are o autonomie de 480 de kilometri.

Noua baterie mai mare va fi vândută alături de pachetul entry-level de 58 kWh, care este în prezent căsătorit cu un motor de 170 CP și oferă o autonomie de până la 240 de mile.

Datorită arhitecturii bateriei de 800 V a lui Ioniq 5, acesta se poate încărca cu până la 220 kW la o stație de încărcare ultra-rapidă DC – trecând de la 10-80% în mai puțin de 18 minute.

Actualizările echipamentelor pentru noul an model vor face ca modelul Ioniq 5 să devină disponibil cu oglinzi interioare și exterioare digitale bazate pe video, aducând vizibilitate îmbunătățită.

Acestea includ un sistem Digital Center Mirror, instalat sub spoilerul din spate și care permite o vedere panoramică a mașinii spre spate.

Un model rupt din filmele SF

Oglinzile laterale digitale (DSM) de la Hyundai, deja disponibile pentru modelele coreene Ioniq 5, vor debuta acum și în Europa. Acestea reduc rezistența aerului, oferind în același timp o vedere din spate îmbunătățită, chiar și pe vreme rea.

O nouă funcție de condiționare a bateriei va fi lansată și va permite lui Ioniq 5 să își adapteze automat temperatura bateriei în timpul călătoriei. Acest lucru va asigura condiții optime de încărcare atunci când ajungi la punctul de încărcare, îmbunătățind performanța de încărcare reală în condiții calde sau reci. Este activat automat atunci când un punct de încărcare este programat în navigația prin satelit.

De asemenea, o altă noutate este reprezentată de amortizoarele inteligente de frecvență (SFD), concepute pentru a îmbunătăți răspunsul suspensiei punții spate pentru a crește confortul la rulare, precum și pentru a îmbunătăți atât controlul caroseriei, cât și manevrabilitatea.

Anul model 2023 Ioniq 5 va fi disponibil pentru comandă de la sfârșitul primăverii. Prețurile și specificațiile finale vor fi confirmate mai aproape de sosirea sa.