Google te-ar putea lăsa fără Tinder. Aplicația de dating are șanse să dispară din Play Store: care sunt motivele

Google te-ar putea lăsa fără Tinder. Aplicația de dating are șanse să dispară din Play Store: care sunt motivele

Gigantul Google a dat în judecată Match, cel dintâi solicitând despăgubiri financiare și o hotărâre care să-i permită să scoată Tinder, dar și celelalte aplicații de întâlniri ale grupului, din Play Store.

La începutul acestui an, Match a dat în judecată Google, acuzând încălcări antitrust din cauza unei decizii prin care toți dezvoltatorii Android să proceseze plățile de „bunuri și servicii digitale” prin sistemul de facturare a Magazinului Play.

Google și Match s-au înțeles, dar numai până când s-au certat din nou

În urma procesului inițial din mai, Google și Match au ajuns la un acord temporar care permite Match să rămână în Magazinul Play și să folosească propriul sistem de plăți.

De asemenea, Google a fost de acord să facă un efort pentru a rezolva problemele de facturare aferente Match. La rândul său, Match ar trebui să ofere Google o alternativă.

Cu toate acestea, Alphabet, părintele Google, susține că Match Group încearcă să evite să plătească către Google, inclusiv taxele de 15 până la 30% din Play Store, potrivit unui dosar al instanței. „Match Group nu a intenționat niciodată să respecte termenii contractuali la care a fost de acord”, se arată în document.

Grupul a spus că politicile Play Store încalcă legile federale și de stat. „Google nu vrea ca nimeni altcineva să-i dea în judecată, așa că cererile lor sunt concepute ca să servească drept avertizări”, a declarat Match, pentru Bloomberg, într-o declarație. „Suntem încrezători că procesul nostru, alături de cele ale altor dezvoltatori, dar și de Departamentul de Justiție al SUA și cei 37 de procurori generali de stat care fac afirmații similare, va fi rezolvat în favoarea noastră la începutul anului viitor”, a adăugat compania.

Match a făcut referire la o acțiune antitrust lansată anul trecut de guvernul federal care cercetează taxele Play Store. Cu puțin timp înainte, Google și-a redus taxa pentru veniturile dezvoltatorilor de aplicații la 15% pentru primul milion de dolari și la 30% după aceea.

În același timp, a anunțat că va aplica o politică prin care toți dezvoltatorii trebuie să proceseze plățile prin sistemul de facturare al Magazinului Play.