Google o ia pe urmele Apple: ce îmbunătățiri ar putea aduce gigantul

Google o ia pe urmele Apple: ce îmbunătățiri ar putea aduce gigantul

Google vrea să schimbe modul în care interacționează cu utilizatorii săi și a anunțat că va face o serie de modificări, cu scopul de a îmbunătăți experiența celor care utilizează Chrome și Android, printre altele.

Cu alte cuvinte, gigantul a decis să facă un pas în față, alegând calea pe care Apple o știe deja pe de rost. Mai exact, are de gând să faciliteze partajarea de informații între Windows și dispozitivele care folosesc Android. În cazul în care noile modificări se vor dovedi a fi bine puse la punct, putem să spunem că avem parte de o veste foarte bună. Partajarea era posibilă și până acum, însă nu neaparat la standardele cu care ne obișnuise principalul concurent Google, Apple.

Toate acestea vor fi prezentate în cadrul CES 2022, Google sperând, astfel, că va mai estompa diferențele dintre el și Apple. Se vorbește despre extinderea performanței existente pe Fast Pair și Chromecast, la mai multe produse, precum și despre îmbunătățirea partajării datelor între telefoanele și laptop-urile ce funcționează pe Android. Google a recunoscut că, până acum, nu a dat mare importanță acestui aspect, însă a promis că va face tot posibilul pentru a acoperi „găurile”, pe viitor. 

Google schimbă regulile și se aliniază prezentului

Între timp, Google mizează, de asemenea, pe prezența Fast Pair pe dispozitivele neconvențioanale, cum ar fi mașinile sau diversele accesorii audio Bluetooth, luând în calcul și televizoarele. De menționat că vorbim despre o compatibilitate deja existentă, între Pixel Buds și Fitbit. Așadar, în câteva săptămâni, conectivitatea cu căștile va fi la un singur click distanță. Sau cel puțin asta promite Google.

Spre exemplu, vă puteți conecta telefonul Android, ca mai apoi să puteți porta informații utile, cum ar fi contul de Google sau parola Wi-Fi.

Compania a mai anunțat că, în acest fel, se va permite conectarea căștilor la Google TV sau Android TV, în următoarele luni și că Fast Pair va funcționa inclusiv cu noile dispozitive Smart Home, compatibile cu Matter. 

Vom vedea dacă noile schimbări de la Google vor reuși să egaleze Apple, însă deciziile curente nu pot decât să ne bucure. Atunci când există competiție în domeniu, rezultatul nu poate fi decât evoluția tehnologiei.

Etichete: