Google atacă Apple: totul pleacă de la iMessage, de ce

Google atacă Apple: totul pleacă de la iMessage, de ce

Google a acuzat Apple că strategia sa privind iMessage are un impact negativ asupra consumatorilor.

Serviciul de mesagerie al Apple include o serie de funcții exclusive pentru iOS, cum ar fi Memoji.

„iMessage nu ar trebui să beneficieze de pe urma hărțuirii. Textul ar trebui să ne aducă împreună, iar soluția există. Să reparăm asta ca o singură industrie”, a scris pe Twitter contul oficial Android.

Lockheimer a fost mai strident, „lock-in-ul Apple iMessage este o strategie documentată. Folosirea presiunii de la egal la egal și a agresiunii ca o modalitate de a vinde produse este lipsită de sinceritate pentru o companie care are umanitatea și echitatea ca parte esențială a marketingului său. Standardele există astăzi pentru a rezolva acest lucru.”

Apple știe ce produs a dezvoltat

Deși strategia iMessage a Apple a fost evidentă de mult timp, e-mailurile interne trimise de directorii companiei care au apărut în timpul recentului proces Epic Games au confirmat importanța conștientă a acestei strategii. Apple a luat în considerare să facă iMessage disponibil pe Android pentru a atrage mai mulți utilizatori, dar a concluzionat că acest lucru ne-ar „răni mai mult decât ne va ajuta”, în cuvintele directorului Apple, Phil Schiller.

Intervenția Google aici nu este pur altruistă, desigur: compania ar beneficia enorm de pe urma iMessage-ului să devină disponibil pe Android. De asemenea, Google a făcut eforturi ca producătorul de iPhone să accepte standardul RCS pentru mesaje text de ultimă generație, care are scopul de a înlocui SMS-urile și a adunat deja sprijin de la principalii operatori americani.

Totuși, Google nu este neapărat în măsură să critice strategiile de mesagerie ale altor companii. De altfel, gigantul căutărilor este notoriu de disfuncțional când vine vorba de mesagerie și a lansat 13 aplicații separate de mesagerie de când iMessage a apărut în 2011, iar majoritatea au eșuat.

Citește și:
Etichete: