24 ian. 2022 | 08:25

General Motors investește în energie electrică mobilă: ce planuri au americanii

ACTUALITATE
General Motors investește în energie electrică mobilă: ce planuri au americanii

Tehnologia Hydrotec poate schimba modul în care funcționează multiple segmente de piață.

Generatoarele alimentate de tehnologia Hydrotec de la GM sunt proiectate pentru a permite încărcarea rapidă a vehiculelor electrice fără puncte de încărcare permanente, printre alte utilizări.

General Motors intenționează să lanseze generatoare de energie pentru utilizări multiple, inclusiv încărcarea vehiculelor electrice, alimentate de tehnologia sa Hydrotec cu pile de combustibil cu hidrogen, a anunțat producătorul auto.

Generatoarele de energie sunt proiectate pentru a permite încărcarea rapidă a vehiculelor electrice fără puncte de încărcare permanente.

Acestea ar putea înlocui generatoarele cu benzină și motorină la șantierele de lucru, clădirile, platourile de filmare, centrele de date și concertele și festivalurile în aer liber, a spus GM. De asemenea, ar putea acționa și ca sursă de energie de rezervă în timpul unei întreruperi în comunitățile rezidențiale.

O inovație interesantă

Generatoarele de energie sunt următoarea fază a strategiei GM de a-și extinde tehnologia Hydrotec la industriile adiacente. Producătorul auto implementează, de asemenea, tehnologia Hydrotec în industria aerospațială, a locomotivelor și a camioanelor grele.

„Viziunea noastră despre un viitor complet electric este mai largă decât vehiculele de pasageri sau chiar transportul”, a declarat Charlie Freese, director executiv al companiei globale Hydrotec, într-un comunicat. „Experiența noastrăcu arhitectura de vehicule Ultium, componente de propulsie și celule de combustibil Hydrotec poate extinde accesul la energie în multe industrii și utilizări diferite, ajutând în același timp la reducerea emisiilor asociate adesea cu generarea de energie.”

Producătorul auto va construi sistemele de celule de combustie Hydrotec împreună cu Honda.

Partenerul GM pentru generatoare, Renewable Innovations, va produce generatoarele la unitățile sale din zona Salt Lake City.

General Motors și Renewable Innovations intenționează să implementeze generatoarele în trei aplicații: stații de încărcare pentru vehicule electrice cu amănuntul, un generator de energie mobil și un generator mobil paletizat.