General Motors anunță noi modele electrice: ce știm despre Chevrolet Blazer

General Motors anunță noi modele electrice: ce știm despre Chevrolet Blazer

General Motors va adăuga încă două modele de vehicule electrice SUV sub marca Chevrolet până în 2023.

Compania, care a dezvăluit două versiuni ale viitorului camion Silverado electric, a anunțat, de asemenea, că va începe să vândă versiuni electrice ale Chevrolet Equinox și Chevrolet Blazer în 2023.

„Fiind cea mai populară marcă de vehicule, Chevy va fi în centrul misiunii noastre de a oferi vehicule electrice pentru toată lumea”, a spus Mary Barra, CEO și președinte General Motors. „Suntem în punctul de vârf al electrificării și ne așteptăm să fie un an masiv pentru viitorul vehiculelor electrice Chevrolet.”

Chevrolet va lansa, de asemenea, un Silverado Work Truck în primăvara anului 2023, urmat de un model de lux mai scump numit Silverado RST în 2024. Ambele modele vor avea o autonomie estimată de 650 de km și un curent continuu standard cu schimbare rapidă de până la 350 de kilowați.

Chevrolet a spus că își va extinde gama de EV în toamna anului 2023 pentru a include Equinox EV, un SUV compact, funcțional și accesibil, care va începe de la un preț estimat de aproximativ 30.000 de dolari în Statele Unite. Compania intenționează să lanseze Equinox EV în versiuni pentru flotă și cu amănuntul, inclusiv versiuni LT și RS.

GM are planuri mari

Barra a confirmat, de asemenea, că Chevrolet Blazer va veni în 2023 și a spus că mai multe detalii vor veni mai târziu în acest an. Ea a adăugat că Blazer va avea „prețul corect și va oferi un nivel ridicat de rafinament și opțiuni”.

Equinox, Blazer și Silverado se vor alătura celor două vehicule electrice existente sub marca Chevy. Toate aceste noi EV-uri vor fi bazate pe platforma GM Ultium EV.

Această arhitectură modulară, numită „Ultium”, poate avea 19 configurații diferite de baterii și unități de antrenare, pachete de 400 și 800 de volți cu stocare de la 50 kWh la 200 kWh și tracțiune față, spate și integrală

Chevrolet nu este singura plăcuță de identificare GM care va introduce vehiculele electrice în următorii doi ani. Compania a început să livreze camioneta GMC Hummer EV și introduce, de asemenea, SUV-ul Hummer EV în 2023. Un GMC Sierra electric va veni pe piață, probabil în 2023.

Marca de lux Cadillac a GM lansează Lyriq în acest an.

Citește și: