04 aug. 2022 | 12:27

Gabriela Firea revine la Primăria Capitalei? Vestea dată de Ministrul Familiei

ULTIMA ORĂ
Gabriela Firea revine la Primăria Capitalei? Vestea dată de Ministrul Familiei

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, nu exclude o revenire la Primăria Capitalei. Politiciana mărturisește că, dacă bucureștenii o vor vota la următoarele alegeri, se va întoarce la PMB. Prim-vicepreședintele PSD a explicat că sunt discuţii incipiente în coaliţia de guvernare privind o eventuală susţinere comună PNL şi PSD, dar aceasta se bazează mai mult pe social-democrați.

Gabriela Firea, un nou mandat la Primăria Capitalei?

Gabriela Firea a dezvăluit că vrea să se întoarcă la Primăria Capitalei ca edil. Pentru ca acest lucru să se concretizeze, ministrul PSD are nevoie de susținerea cetățenilor și a partidului din care face parte. Aceasta a condus PMB în perioada 2016-2020.

Prim-vicepreședinta PSD, Gabriela Firea, a anunțat, în cadrul unei emisiuni TV, că s-ar întoarce la PMB dacă bucureștenii o vor vota din nou, la următoarele alegeri locale din 2024.

„Dacă cetăţenii mă vor vota, mă voi întoarce ca primar general. Mi-aş dori să candidez, dacă sunt sănătoasă, dacă sunt bine, dacă lucrurile sunt funcţionale, dacă mai am energie, putere ca acum”, a spus Gabriela Firea.

„Discuţiile în coaliţie aş putea să afirm că sunt incipiente, s-a vorbit la nivel teoretic. Nu aş vrea să angajez acum mai multe aspecte. Din punct de vedere politic se vorbea despre o posibilă alianţă în 2024 la nivel de Bucureşti pentru alegerile locale, dar nu ştiu cât de mult să mă bazez. Este decizia domniilor lor, dacă vor veni cu un candidat redutabil pentru Primăria Capitalei sau vor dori să avem o alianţă politică şi să îi reprezint şi pe ei cu cinste, aş spune eu, pentru că am avut foarte multe proiecte social-democrate la Capitală, dar şi foarte multă liberare şi mă refer aici la investiţii”, a completat politiciana.

Acuzații la adresa lui Nicușor Dan

Cât despre actualul primar al Capitalei, ministrul Familiei nu are o părere bună. Potrivit Gabrielei Firea, Nicușor Dan este analist politic: „Am văzut că domnul Dan este în lipsă de profesionişti în administraţie, am văzut că este analist politic şi a afirmat într-un interviu că dumnealui sigur va avea susţinerea clasei politice şi că nu ştie dacă voi avea eu. Până în acest moment, nu mă îndoiesc de susţinerea colegilor din Partidul Social Democrat, a preşedintelui Ciolacu, a secretarului Paul Stănescu, a prim-vicepreşedintelui Sorin Grindeanu, care a şi manifestat acum două zile această susţinere la alegerile de la Sectorul 4 , unde a fost reales colegul nostru, domnul primar Daniel Băluţă”.