Funcție nouă de la Google: ce se întâmplă cu istoricul căutărilor tale

Funcție nouă de la Google: ce se întâmplă cu istoricul căutărilor tale

Nu mai trebuie să ștergi manual istoricul căutărilor din aplicația Google dacă ești utilizator Android.

Google a confirmat pentru The Verge că lansează opțiunea de a șterge ultimele 15 minute din istoricul căutărilor din aplicația Android omonimă. Astfel, trebuie să atingi pictograma profilului și ar trebui să vezi „Ștergeți ultimele 15 minute” dacă funcția este disponibilă.

Google mai oferă și alte opțiuni privind ștergerea istoricului, care permit utilizatorului să elimine înregistrările din ultimele trei, 18 sau 36 de luni.

Opțiunea ar trebui să ajungă la toată lumea în „următoarele săptămâni”, potrivit reprezentantului Google, Ned Adriance. Google a anunțat pentru prima dată funcția de 15 minute la I/O 2021 și a livrat-o mai întâi utilizatorilor iOS în iulie a anului trecut. De asemenea, utilizatorii de Android trebuiau să primească actualizarea mai târziu în acel an. Nu este sigur ce a determinat întârzierea. Cu toate acestea, probabil că vei aprecia adăugarea acestei funcții dacă trebuie să ascunzi rapid o comandă de cadouri sau poate niște căutări mai… îndrăznețe.

Google Play se reinventează: ce vei putea face direct de pe PC-ul tău, în curând

Cu toate că Google a dat semnale anterior că s-ar putea ca, pe viitor, să se sincronizeze mai bine cu utilizatorii de Windows, ipoteza părea desprinsă dintr-un viitor destul de îndepărtat.

Totuși, competiția cu Apple a făcut ca lucrurile să se miște mai repede decât ne-am fi putut aștepta, astfel că una din veștile bune vine direct de la Google Play, magazinul oficial de aplicații al Google. Într-un anunț recent, gigantul a confirmat că, în momentul de față, se află în teste beta pentru ca, ulterior, utilizatorii de Windows să poată beneficia de aceleași performanțe (ori pe-aproape) ca utilizatorii de Android, atunci când vorbim despre compatibilitatea magazinului Play cu programul de operare al Microsoft.

Momentan, de acest nou feature pot beneficia doar utilizatorii anumitor țări, țara noastră nefiind inclusă în această listă. Cu toate astea, dacă testele se vor dovedi a fi un succes, ne vom putea aștepta ca, pe viitor, să putem downloada jocuri de pe Google Play, direct pe PC-ul sau laptopul nostru, pe care avem instalat, în prealabil, Windows.

Citește și: