Aplicația de la Google care te ajută să fii mai organizat: cum profiți la maxim de Google Keep

Aplicația de la Google care te ajută să fii mai organizat: cum profiți la maxim de Google Keep

Dacă nu știi deja, Google Keep este aplicația intuitivă, colorată, o multiplatformă pentru luarea de notițe a companiei. Dar privește dincolo de dreptunghiuri strălucitoare și vei găsi o mulțime de funcționalități utile care pot face mult mai mult decât setarea memento-urilor sau servirea ca instrument de colaborare.

Iată câteva sfaturi pentru a profita la maxim de Google Keep.

Partajează notițe

Nu trebuie să păstrezi notițe pentru tine: le poți partaja și altor persoane, ceea ce este util pentru a face liste de cumpărături sau pentru a planifica o vacanță. Când creezi sau editezi o notă pe web, dai click pe butonul colaborator (este o cifră mică cu o pictogramă plus deasupra) și introduci adresele de e-mail ale persoanelor cărora vrei să le acorzi acces.

Schimbă fundaluri

Codarea prin culori a notelor este o modalitate utilă de a aduce o oarecare ordine experienței tale Google Keep. Dar există și opțiunea de a adăuga imagini de fundal la acele note pe care vrei cu adevărat să le scoți în evidență. Atinge butonul de opțiuni de fundal (apare ca paleta unui pictor) și, alături de alegerea standard de culori pastelate, poți alege și dintre nouă imagini, fiecare concepută pentru a se potrivi unei anumite teme, cum ar fi rețete sau muzică.

Convertește notițe

Uneori, o notă Google Keep nu este suficientă pentru a păstra toate ideile tale sau poate vrei doar să poți formata textul, pe măsură ce îl introduci. Pentru asta, poți converti o notă într-un document Google Docs complet gata de editare în Google Drive. Acest lucru va crea automat o copie, astfel încât vei avea în continuare nota inițială pe loc. Pe web, poți da click pe cele trei puncte din partea de jos a unei note, apoi poți alege Copiere în Documente Google. Pe mobil, trebuie să ții apăsat nota de pe ecranul principal, apoi să atingi cele trei puncte (dreapta sus), apoi să selectezi Copiere în Google Docs. Reține că culorile de fundal sau imaginile nu sunt copiate.

Setează memento-uri

Google Keep poate seta memento-uri și poate lua note. Pe mobil sau pe web, dă click sau atinge butonul Amintește-mi (care arată ca o pictogramă clopoțel cu un simbol plus înăuntru) de lângă orice notă și vei putea să-i atașezi un memento.

Adaugă etichete

Etichetele sunt o modalitate cu adevărat utilă de a-ți menține notele organizate, mai ales că adaugi din ce în ce mai multe note. Vei putea să dai click sau să atingi una, pentru a vedea toate notele care se potrivesc și pentru a căuta anumite subiecte.

Pe web, atinge cele trei puncte din partea de jos a unei note, apoi Adăugați etichetă, pentru a face exact asta. Pe mobil, atinge cele trei puncte, apoi Etichete. Google Keep îți va pune etichetele în bara laterală din stânga pentru un acces ușor și vei putea să le editezi direct de acolo.

Citește și: