FOTO Alertă la metroul din Capitală. Ce se întâmplă în stațiile din subteran

FOTO Alertă la metroul din Capitală. Ce se întâmplă în stațiile din subteran

Alertă în stațiile de metrou din Capitală. Nu ai unde să arunci un ac din cauza aglomerației. Călătorii așteaptă minute bune pe peron, înghesuiți, în condițiile în care temperaturile din această perioadă sunt extrem de ridicate și ne aflăm în prag de val șase al pandemiei. Dovadă stau imaginile surprinse de martori în această după-amiază.

Aglomerație la metrou

Stațiile de metrou din București sunt pline de oameni, în timp ce pe tabelă scrie că următorul tren va ajunge peste 10 minute. De vină pentru haos ar fi contractele de mentenanţă, anunță Antena 3.

Trenurile de metrou din Capitală circulă la intervale mari de timp față de situația normală, iar stațiile sunt pline până la refuz, potrivit mai multor utilizatori de Facebook. Motivul întârzierii ar fi lipsa mentenanței pentru mai multe trenuri, având în vedere că Metrorex nu și-a plătit facturile către firma care furnizează acest serviciu.

Timpi mari de așteptare în stații

În urmă cu trei săptămâni, compania franceză Alstom a anunțat că ia în considerare să suspende asistența la metrou, dacă reprezentanții Metrorex nu plătesc facturile restante de 160 de milioane lei.

„Metrorex ne datorează peste 33 de milioane euro. Această sumă corespunde unui an de plăţi restante. Între timp, am suportat toate costurile: ne-am plătit furnizorii la zi, am plătit salariile angajaţilor la zi. Din suma totală datorată, de peste 160 de milioane lei, echivalentul a 33 milioane euro, peste 140 de milioane lei provin din contractul anterior, pentru servicii prestate în cursul anului 2021, iar 20 de milioane lei pentru facturi restante în contractul început la 1 ianuarie 2022. Câte companii îşi permit să continue să lucreze fără să fie plătite timp de 1 an?”, a declarat preşedintele Alstom pe Europa, Gian Luca Erbacci, pentru News.

Până la 18 minute întârziere

Potrivit operatorului de transport public, trenurile de metrou ajung în stație cu întârziere, timpul de așteptare ajungând pe unele magistrale la 14 sau chiar 18 minute. Marți, pe rețelele sociale au apărut mai multe imagini cu aglomerația în stațiile de metrou, după cum se poate vedea mai jos.

Înainte de prânz, marți, 19 iulie, pe magistrala I, intervalul de urmărire la orele de vârf era minimum 12 – 14 minute, pe magistrala II, de 10 minute, pe magistrala III, de 12 – 14 minute, în timp ce pe magistrala IV, timpul de așteptare era 7 – 10 minute. Cât despre magistrala V, metroul avea întârzieri de 9 minute pe relația Eroilor – Romancierilor și de 18 minute pe relația Romancierilor – Valea Ialomiței / Râul Doamnei.

Încă de săptămâna trecută, metrourile din București au întârzieri, asta după ce unele garnituri au fost retrase din circulație. Din 82 de trenuri, mai sunt disponibile doar 43.