Defecțiune la o garnitură de metrou între Piața Romană și Universitate. S-a activat planul roșu de intervenție

Defecțiune la o garnitură de metrou între Piața Romană și Universitate. S-a activat planul roșu de intervenție

O defecțiune tehnică la o ramă de metrou a blocat, marți dimineață, linia Piața Romană – Universitate. Peste 30 de pompieri se află la fața locului și fac verificări, s-a activat planul roșu de intervenție. Operațiunea este în plină desfășurare. Călătorii au fost evacuați de urgență prin tunel. Potrivit România TV, sunt 200 de persoane prinse în subteran. S-au făcut cozi uriașe la gurile de metrou afectate. Din primele informații, șase oameni au inhalat fum. Traficul este blocat în zona Piața Romană. Nu există flacără deschisă, ci doar mari degajări de fum.

Panică la stația de metrou Piața Romană. Este plan roșu de intervenție

Update ora 18.30. Se pare că circulația trenurilor de metrou pe magistrala 2 va fi desfășurată la un interval de 10-12, până la sfârșitul zilei. Anunțul a fost făcut de Metrorex, la câteva ore după incendiul de la stația Piața Romană. Astfel, pe traseul Pipera – Berceni- Pipera se circulă normal, cu excepția tronsonului dintre Piața Romană și Piața Unirii 2, unde se circulă pe un singur fir, alternativ.

Update ora 11.00. Cauza probabilă a incendiului de la metrou a fost o flacără la o cutie cu conductori la nivelul şinei, de la care s-au produs degajări de fum în zona Piaţa Romană, a anunțat şeful ISU Bucureşti-Ilfov, Orlando Şchiopu.

Update ora 10.05. În total, 172 de persoane au fost evacuate din subteran, 25 de călători au fost asistați medical și doi oameni au ajuns la spital, anunță reprezentanții ISU.

Update ora 09.41. Incendiul a fost stins. Toți călătorii au fost evacuați din tunel către peron, transmite ISU.

Știrea inițială: Din imaginile filmate de martori se observă haos la metroul din Piața Romană. Mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă și echipaje SMURD sunt staționate pe bulevard. S-au sesizat anchetatorii din oficiu pentru a cerceta cauza defecțiunii. Un procuror ar urma să se deplaseze la fața locului. Trei stații de metrou au fost evacuate.

Panica la metrou incident Bucuresti

Fum gros în subteran

Circulația este paralizată, se așteaptă zeci de minute între Arcul de Triumf și Piața Presei. Din cauza planului roșu activat, călătorii au fost nevoiți să ia alt mijloc de transport în comun pentru a ajunge la serviciu. Alarma a fost dată la ora 08.55 de către bucureștenii aflați în metrou. Fumul gros i-a panicat, așa că au sunat rapid la 112.

Pompierii intervin

Circulaţia metroului pe magistrala M2 este întreruptă. În aceste momente, călătorii sunt evacuați din subteran. S-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov transmite că nu sunt victime. Acţionează opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori. Echipajele ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei.

Panica la metrou incident Bucuresti 2

Mai mulți călători au rămas blocați în subteran

Potrivit Metrorex, începând cu ora 8:50, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice, cu degajări de fum, identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și reparații. Între timp, se iau toate măsurile pentru ca circulația în subteran să se reia în condiții normale.

Echipele Metrorex au cerut ajutorul instituțiilor abilitate pentru verificare și acordare de sprijin în caz de nevoie. Călătorii panicați aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la curent. Între stațiile de metrou Universitate și Piața Victoriei nu se circulă deloc, anunță operatorul de transport public.

Citește și: