Fostul primar al sectorului 5, audiat în dosarul în care Cristian Piedone dă declarații la DNA

Fostul primar al sectorului 5, audiat în dosarul în care Cristian Piedone dă declarații la DNA

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut, vineri dimineaţă, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pe Aeroportul Otopeni, în timp ce pleca în vacanţă împreună cu familia sa. Politicianul a fost dus la audieri. Cu puțin timp în urmă, Daniel Florea, fost edil al Sectorului 5, a ajuns la sediul DNA, pentru a da explicații în acelaşi dosar în care este vizat şi Piedone.

Daniel Florea este audiat la DNA

Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5, a fost chemat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în acelaşi dosar în care este vizat şi actualul edil Cristian Popescu Piedone. Acesta din urmă a fost ridicat de procurori de pe aeroportul Internațional Henri Coandă, în timp ce pleca în vacanţă cu familia. Potrivit lui Florea, se află la DNA în calitate de martor.

Sunt suspiciuni de abuz în serviciu

Se pare că DNA face cercetări într-un dosar de abuz în serviciu în legătură cu un contract pentru salubrizare.

„Vă dau toate detaliile când ies, vă rog să mă lăsaţi să îmi fac datoria de cetăţean. Trebuie să dau declaraţii înainte, după acea vorbim. Contractul de salubrizare la Sectorul 5 nu se putea decât cu firma primăriei, care avea exclusivitate acolo, altceva nu ştiu să vă spun. Vă dau declaraţii după ce ies”, au fost cuvintele lui Florea, la intrarea în sediul DNA.

Ce spune avocatul lui Piedone despre această situație

Avocatul Vlad Hosu a explicat că Piedone a fost ridicat de pe aeroport și adus cu mandat de aducere, în condițiile în care nu mai fusese citat până acum.

„Deci nu este vorba în niciun fel despre o rea credință din partea domniei sale. Este singurul lucru pe care pot să vi-l spun până în acest moment!”, a spus avocatul lui Cristian Popescu Piedone.

Sentință definitvă în dosarul Colectiv

Reamintim că magistrații de la Curtea de Apel București urmează să pronunţe sentinţa definitivă în cazul Colectiv, dosar în care fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a a fost condamnat, în primă instanţă, la opt ani şi șase luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Procesul s-a încheiat în decembrie 2019, însă, judecătorii au amânat de mai multe ori decizia definitivă. CAB a dat vina pe avocaţi, care ar fi continuat să depună concluzii scrise după data stabilită de autorități.

În urmă cu trei ani, Tribunalul Bucureşti a decis să-l condamne pe Cristian Popescu Piedone la opt ani şi șase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv, în care au pierit zeci de tineri;

Citește și: