Judecătorii amână, din nou, decizia definitivă în dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone și alte 11 persoane, implicate în dosar

Judecătorii amână, din nou, decizia definitivă în dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone și alte 11 persoane, implicate în dosar

În cursul zilei de astăzi, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor da decizia definitivă în dosarul principal al incendiului de la Colectiv. Astfel că patronii clubului, pirotehniştii, pompierii şi responsabilii din administraţie urmează să afle dacă vor ajunge la închisoare.

S-a amânat decizia definitivă în dosarul Colectiv

UPDATE Curtea de Apel București a decis să amâne, pentru a patra oară, stabilirea deciziei definitive în dosarul în care fostul edil al Sectorului 4, actual edil al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, patronii clubului Colectiv, foștii funcționari de la Primăria Sectorului 4 și artificierii au fost condamnați în primă instanță în dosarul morților din incendiul devastator.

Astfel că amânarea pronunțării pentru data de 3 mai s-a făcut deoarece judecătorii au nevoie de mai mult timp pentru analizarea întregului caz precum și pentru redactarea motivării până la momentul stabilirii deciziei definitive.

Cu ceva timp în urmă, CAB a amânat pronunțarea în dosar pentru că s-au depus documente și concluzii scrie până la finele lunii februarie, fapt ce a ținut instanța pe loc.

„Având în vedere complexitatea deosebită a cauzei, precum şi împrejurarea că avocaţii părţilor au continuat să depună concluzii scrise după termenul stabilit de instanţă în luna decembrie, ultimul set de concluzii scrise fiind depus în data de 28.02.2022, având în continuare nevoie de timp pentru deliberare şi redactarea hotărârii şi fiind, în continuare, în termenul prevăzut de dispoziţiile art. 391 C.proc.pen.,

În temeiul art.391 C.proc.pen. amână termenul de deliberare, redactare şi pronunţare a hotărârii la data de 15 aprilie 2022. Pronunțată astăzi, 03 martie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta instanței prin care a amânat soluționarea definitivă a dosarului.

Este a doua amânare de pronunțare, după finalizarea cazului și schimbări de încadrare a faptelor și după o disjungere și reunificare a cazului în faza judecării apelurilor, după ce judecătorii au amânat, în 3 ianuarie, pentru a doua oară, pronunțarea deciziei definitive în dosarul tragediei de la clubul bucureștean ‘Colectiv’.

Știre inițială

În cursul zilei de astăzi, judecătorii de la Curtea de Apel București urmează să ia decizia definitiva după ce au amânat deja de două ori pronunțarea.

În plus, pedepsele sunt cuprinse între trei şi aproape treisprezece ani şi au fost stabilite pe fond de Tribunalul Bucureşti. Curtea de Apel va hotărî, după caz, dacă menţine, majorează sau reduce aceste pedepse. Până acum, patronii clubului şi proprietara firmei care a adus artificiile au primit cei mai mulţi ani de închisoare.

Există și un al doilea dosar Colectiv, aflat încă în faza de judecată, vizează îngrijirile medicale primite de tinerii răniți în incendiu.

38 dintre persoane au murit, cu toate că au scapat din flăcări şi au ajuns la spital. În total, 65 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv.

Ulterior, judecătorii au transmis că au luat decizia amanarii din cauza complexității deosebite a speței, dar și pentru că avocaţii părţilor au continuat să depună concluzii scrise după termenul stabilit de instanţă în luna decembrie, ultimul set de concluzii scrise fiind depus în data de 28.02.2022. În plus, instanța a mai spus că are nevoie de timp și pentru deliberare şi redactarea hotărârii.

În acest sens, inculpații din primul dosar, adică patronii clubului , pirotehniştii , directorul firmei de artificii , pompierii ISUBIF , primarul Piedone şi funcţionarele de la Primăria Sectorului 4 ar putea să primească verdictul final.

Citește și: