Fost director al CFR Călători Timişoara, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc lui Florin Blăgăilă

Fost director al CFR Călători Timişoara, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc lui Florin Blăgăilă

Florin Blăgăilă, fostul director al CFR Călători Timişoara, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru corupţie. Bărbatul este acuzat că a primit mită pentru a urgenta plata unei facturi în cadrul derulării unui contract din bani publici. De asemenea, în același dosar sunt vizați un om de afaceri, care l-ar fi mituit pe managerul de la CFR, şi fiul acestuia, cel care a intermediat șpaga.

Probleme pentru CFR Călători

Florin Blăgăilă, fostul șef al Sucursalei Regionale Timișoara din cadrul Societății Naționale „CFR Călători” SA, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de luare de mită. Totodată, procurorii anticorupție i-au trimis în fața instanței pe omul de afaceri Dumitru Banda și pe fiul acestuia, Dumitru Banda Junior,

Florin Blăgăilă, filmat în biroul său când primea șpagă

În biroul lui Blăgăilă, care era anchetat într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, angajații DGA au instalat o cameră de supraveghere, notează pressalert. Ulterior, o parte a anchetei a fost preluată de procurorii timișoreni. În urma imaginilor, s-a stabilit că reprezentantul CFR Călători a primit prin intermediul omului de afaceri 1.500 de lei. Motivul? Urgentarea achitării unei facturi în valoare de 33.724 de lei, în cadrul unui contract încheiat cu SRTFC Timișoara, ce avea ca obiect „reparații și întreținere clădiri-lot Deva”. Anchetatorii susțin că suma remisă „cu titlu de mită ar fi fost pusă la dispoziția omului de afaceri de către fiul său, inculpat în prezenta cauză”. Dumitru Banda este cercetat în libertate sub control judiciar pentru dare de mită, iar fiul său, pentru complicitate la dare de mită.

Ce susține DNA

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), la data de 17 martie 2022, Florin Blăgăilă, la acea vreme director la Sucursala Regională Timişoara din cadrul Societăţii Naţionale CFR Călători SA, ar fi primit de la afacerist 1.500 de lei pentru a urgenta achitarea unei facturi (în valoare de 33.724 de lei), emisă de societatea acestuia din urmă, în contextul unui contract încheiat cu celebra companie feroviară, ce avea ca obiect „reparaţii şi întreţinere clădiri-lot Deva”. Suma ar fi fost pusă la dispoziţia milionarului chiar de către fiul său. Dosarul a ajuns pe masa Tribunalului Timiş cu propunere de a se menţine măsura controlului judiciar dispusă în cazul omului de afaceri.