Forțele ucrainene au lansat operațiuni pentru eliminarea soldaților ruși de la periferia Kievului

Forțele ucrainene au lansat operațiuni pentru eliminarea soldaților ruși de la periferia Kievului

Forțele ucrainene au transmis că au lansat operațiuni de eliminare a soldaților ruși de la periferia Kievului. Șeful administraţiei militare regionale din Kiev, Oleksandr Pavliuk, a declarat însă că nu pot fi divulgate detalii despre operațiunea în curs. Acesta a mai spus că situația din capitală este dificilă, dar „controlabilă“. Mai multe detalii, în continuare.

Armata Ucrainei a lansat operațiuni pentru eliminarea soldaților ruși de la periferia Kievului

Armata ucraineană a lansat operațiuni de eliminare a forțelor ruse de la periferia Kievului, a anunțat șeful administraţiei militare regionale din Kiev, Oleksandr Pavliuk. Acesta a declarat, joi seară, televiziunii ucrainene că există „rezistență din partea dușmanului“, conform agenţiei UNIAN.

Pavliuk a adăugat că rușii circulă între unitățile lor, precizând însă că nu poate divulga detalii ale operaţiunilor în curs. Șeful administrației militare regionale din Kiev a numit situația de la periferia capitalei dificilă, dar „controlabilă“, precizând totodată că este greu să facă vreo predicţie.

Oficialul ucrainean a mai explicat că drumurile către oraşul Jîtomîr (vest) şi către oraşele Bucea, Irpin şi Hostomel, aflate la nord-vest de capitală, în apropierea periferiei Kievului, rămân cele mai riscante, la fel şi drumul către Makariv, spre est.

Oleksandr Pavliuk a mai spus că au fost raportate bombardamente la nord de capitală.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 23. Bombardamentele continuă. Rachete ruse au lovit o zonă din apropierea aeroportului din Lvov

Ucraina încă deține controlul asupra zonelor-cheie ale țării

Ministerul Apărării al Ucrainei informează că, în ultimele 24 de ore, forțele ucrainene au distrus parțial și au oprit înaintarea unităților Regimentului 437 Instruire și Regimentului 26 Tancuri al Forțelor Armate ale Federației Ruse, iar pierderile inamicului sunt mari.

La rândul său, șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că apărătorii Ucrainei continuă să dețină controlul asupra tuturor zonelor-cheie ale țării.

„Apărătorii noștri curajoși continuă să dețină toate zonele-cheie pe care le apăsă inamicul și răspund la fiecare atac, la fiecare lovitură a ocupanților asupra orașelor noastre pașnice, pentru poporul nostru. Noi recruți ruși au fost luați prizonieri. Printre aceștia se numără și cei care refuză să se întoarcă în Rusia.

Și sunt mulți care nici măcar nu sunt menționați în Rusia, nici măcar nu încearcă să îi aducă înapoi. Familiile lor au fost notificate că ar fi murit, deși sunt în captivitate și în viață“, a spus Zelenski, joi seară, într-o adresă către ucraineni postată pe site-ul Ministerului Apărării.

Citește și: