Bombardamente puternice la periferia Kievului. Oficialii spun că nu pot ridica trupurile celor uciși, din cauza atacurilor continue

Bombardamente puternice la periferia Kievului. Oficialii spun că nu pot ridica trupurile celor uciși, din cauza atacurilor continue

Orașe din centrul și estul Ucrainei au fost bombardate în noaptea de luni spre marți de aeronave ruse, inclusiv periferia Kievului, capitala ucraineană, anunță oficialii. Imaginile sunt catastrofale în Bucea, la marginea Kievului, unde „câinii sfâşie cadavrele pe străzile oraşului“. „Este un coşmar“, denunță primarul. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos.

Bombardamente puternice la periferia Kievului

Este a treisprezecea zi de război în Ucraina, iar aeronavele ruse continuă să bombardeze orașe din estul și centrul țării, potrivit anunțului făcut de oficialii ucraineni, relatează The Associated Press.

În noaptea de luni spre marți, imobile locuite şi o centrală electrică au fost bombardate la Sumi şi Ohtirka, orașe aflate la est de Kiev, în apropiere de frontiera cu Rusia, anunță Dmitro Jiviţki, şeful administraţiei regionale din Sumi.

Potrivit lui, în aceste bombardamente au murit ucraineni, însă Jiviţki nu a prezentat un bilanț. Situația este de „coșmar“, spune, la rândul său, primarul din Bucea, un oraș aflat la periferia Kievului, care precizează că oficialii nu pot ridica trupurile celor uciși din cauza atacurilor neîntrerupte.

„Nu mai putem lua cadavrele, pentru că bombardamentele continuă ziua şi noaptea“, a declarat edilul ucrainean, Anatol Fedoruk.

„Câini sfâşie cadavrele pe străzile oraşului. Este un coşmar“, denunță acesta.

Citește și: Kievul, la un pas să fie luat cu asalt de trupele lui Putin. Ce spun ucrainenii

Oficialii spun că nu pot ridica trupurile celor uciși

Bombardamente intensive de artilerie au avut loc azi-noapte, fiind atacate inclusiv depozite petroliere de la Jitomi, dar şi localitatea Cerniahiv, la vest de Kiev.

„În unele localităţi au fost bombardate clădiri rezidenţiale“, a scris Dmitro Jiviţki, într-un comunicat postat pe Facebook.

Potrivit acestuia, patru soldați ucraineni au fost uciși în ceea ce Jiviţki a descris drept „o luptă inegală cu armata rusă“.

Guvernul ucrainean cere deschiderea de culoare umanitare care să permită civililor să plece din Sumî, Jitormir, Harkov, Mariupol, precum şi de la periferai Kievului, inclusiv de la Bucea.

De menționat că de la ora 9 ar fi trebuit să intre în vigoare o încetare a focului pentru coridoare umanitare prin care să se evacueze populația.

 

Citește și: