Final de poveste pentru Felicity Ace: ce s-a întâmplat cu nava care a luat foc în Atlantic

Final de poveste pentru Felicity Ace: ce s-a întâmplat cu nava care a luat foc în Atlantic

Felicity Ace s-a scufundat la 220 de mile marine în largul coastei insulelor Azore din Portugalia în jurul orei 9 dimineața, ora locală, după ce a fost lovită de valuri.

Nava de marfă care a luat foc în Atlantic în timp ce transporta aproximativ 4.000 de vehicule ale Grupului Volkswagen în SUA s-a scufundat, în ciuda eforturilor de a o remorca în siguranță.

Felicity Ace s-a scufundat la 220 de mile marine în largul coastei Insulelor Azore din Portugalia în jurul orei 9 a.m., ora locală, marți, după ce a fost lovit de valuri și s-a înclinat la 45 de grade spre tribord, a spus operatorul navei.

„Vremea a fost destul de aspră acolo”, a declarat prin telefon Pat Adamson, purtător de cuvânt al MOL Ship Management, o unitate a Mitsui OSK Lines. „Și apoi s-a scufundat, ceea ce a fost o surpriză.”

Grupul VW avea pe vas modele VW, Porsche, Audi, Bentley și Lamborghini, care se afla în drum spre Rhode Island din portul Emden din Germania, când incendiul a izbucnit pe 16 februarie.

Un dezastru pentru mai multe companii

Se crede că incendiul a durat mai bine de o săptămână după ce echipajul navei sub pavilion Panama a fost evacuat și a rămas în derivă.

Remorcherele și ambarcațiunile de salvare care însoțesc vehiculul se află în zonă pentru a monitoriza situația, a spus Adamson.

„Nu pare să existe încă nicio poluare cu petrol – ei verifică asta”, a spus purtătorul de cuvânt.

Volkswagen a refuzat să comenteze marți. Producătorul auto german se temea că un număr mare de mașini ale sale de pe vas nu vor fi recuperate, mărcile și dealerii anunțând clienții că vehiculele care se îndreaptă spre SUA probabil nu vor fi livrate. Daunele aduse mașinilor sunt acoperite de asigurare, a spus producătorul auto săptămâna trecută.

Într-o proiecție presupunând că toate vehiculele ar fi pierdute, compania de modelare a riscurilor Russell Group a estimat săptămâna trecută că incidentul ar putea costa producătorul auto cel puțin 155 de milioane de dolari. La bordul navei se aflau mărfuri în valoare de aproximativ 438 de milioane de dolari, dintre care 401 de milioane de dolari erau mașini.