Ferrari atacă piața SUV-urilor: când va fi lansat Purosangue

Ferrari atacă piața SUV-urilor: când va fi lansat Purosangue

Ferrari Purosangue va fi primul SUV al mărcii.

Primul SUV al Ferrari seamănă mai degrabă cu un Grand Tourer cu cinci uși decât cu un rival direct al Lamborghini Urus, Aston Martin DBX și Bentley Bentayga.

Ferrari a lansat o imagine teaser cu Purosangue, primul său SUV.

Teaserul arată o vedere frontală a mașinii cu faruri orizontale foarte subțiri, o priză mare de aer și două insigne Ferrari, una pe capotă și una pe grilă.

SUV-ul va avea un grup motopropulsor hibrid plug-in cu o arhitectură frontală cu motor central.

Într-un comunicat de presă, Ferrari a spus că „va veni un nou Ferrari complet diferit. Această mașină are rădăcinile în istoria Ferrari de 75 de ani de inovație, evoluție și performanță fără compromisuri. Veți descoperi mai multe mai târziu în acest an”.

Purosangue urmează să fie dezvăluit până la sfârșitul acestui an, livrările începând din 2023.

Ferrari calcă pe urmele rivalilor

Mai multe imagini cu Purosangue — italiană pentru pursânge — supus testelor rutiere în Italia sugerează că mașina va fi mai mult un crossover decât un SUV tradițional.

Seamănă mai degrabă cu un Grand Tourer cu cinci uși decât cu un rival direct al Lamborghini Urus sau Aston Martin DBX.

Purosangue a fost anunțat în 2018 în prezentarea planului de produse pe cinci ani al Ferrari, care spunea că SUV-ul va „extinde emoțiile de conducere Ferrari la mai multe ocazii și pasageri” și va crea „oportunitate pentru extensii suplimentare de produse”.

Ferrari este una dintre ultimele mărci de lux care a urcat în valul SUV-urilor.

Bentley și-a lansat SUV-ul Bentayga în 2015, urmat doi ani mai târziu de Lamborghini cu Urus și Aston Martin, care a lansat DBX în 2020.

Până atunci, Ferrari va investi până în 2025 până la aproximativ 500 de milioane de euro în fabricile sale Maranello și Modena din centrul Italiei, pentru a sprijini noile tehnologii și a crea 250 de locuri de muncă, a anunțat regiunea locală Emilia-Romagna.

Citește și:
Etichete: