Ferrari nu își uită rădăcinile: cel mai nou anunț al brandului premium

Ferrari nu își uită rădăcinile: cel mai nou anunț al brandului premium

Ferrari va investi până la 550 de milioane de dolari pentru a sprijini cercetarea și dezvoltarea, locurile de muncă în Italia, inclusiv o nouă facilitate pentru electrificare.

Ferrari va investi până în 2025 până la aproximativ 500 de milioane de euro în fabricile sale Maranello și Modena din centrul Italiei, pentru a sprijini noile tehnologii și a crea 250 de locuri de muncă, a anunțat regiunea locală Emilia-Romagna.

Planul va include o nouă facilitate pentru electrificare și noi sisteme de propulsie cu impact redus asupra mediului, se afirmă pe site-ul său regiunea unde se află sediul istoric Ferrari din Maranello.

Producătorul de mașini sport de lux a declarat că a asigurat până la 106 milioane de euro în fonduri publice pentru a sprijini investiția totală.

Fondurile fac parte dintr-un memorandum de înțelegere pe care Ferrari l-a semnat cu Ministerul Economiei din Italia, agenția de stat de investiții Invitalia și guvernul regional din Emilia-Romagna.

„Credem în teritoriul nostru și ne angajăm să-l îmbunătățim prin proiecte care aduc beneficii tangibile din perspectivă socială și de mediu, precum și întărirea competitivității acestuia”, a spus directorul executiv al Ferrari, Benedetto Vigna, în declarație.

Ferrari sprijină Ucraina

Ferrari suspendă exporturile către Rusia din cauza invaziei Ucrainei de către Moscova.

„Având în vedere situația actuală, Ferrari a luat decizia de a suspenda producția de vehicule pentru piața rusă până la noi ordine”, a declarat compania italiană într-un comunicat.

„Continuăm să monitorizăm situația îndeaproape și vom respecta întotdeauna toate regulile, reglementările și sancțiunile”, se arată în comunicat.

Ferrari se adaugă unui număr de producători de automobile, inclusiv Porsche, Bentley, Volkswagen, Ford Motor, Jaguar și Aston Martin, care au luat măsuri pentru a limita, suspenda sau părăsi activitățile comerciale din Rusia după invazia Ucrainei de către Moscova.

De altfel, Ferrari a declarat că Rusia este o piață foarte mică pentru ea și că nu vede niciun impact asupra lanțului său de aprovizionare în acest moment, ca o consecință a invaziei Ucrainei de către Rusia.

Citește și:
Etichete: