Factura la curent, crescută artificial, în timp ce dormi: tot mai mulți români se „prind” de manevră

Factura la curent, crescută artificial, în timp ce dormi: tot mai mulți români se

Suntem la un pas de o iarnă incertă, care e foarte posibil să ne aducă facturi de nesuportat la electricitate și gazul natural. Încă nu știm cum se vor desfășura lucrurile și ce ne așteaptă, concret, dar cel mai înțelept ar fi să ne pregătim chiar și pentru cele mai negre scenarii și să eliminăm din start riscurile de a plăti facturi explozive.

Cu toții ne dorim să economisim energie în casa noastră, pe de-o parte, fiindcă asta ne recomandă autoritățile locale și europene, iar pe de alta pentru a nu irosi fără rost niște bani pe care, fără îndoială, îi putem folosi în scopuri mult mai utile și mai benefice nouă.

Prin urmare, în pragul iernii 2022-2023, oamenii caută fel și fel de soluții pentru a-și diminua consumul. Problema este că nu putem economisi dincolo de limita unui trai decent. În fond, trebuie să ne încălzim, trebuie să gătim, avem nevoie de electricitate pentru a lucra, mai ales dacă muncim de acasă. În aceste condiții, trebuie să descoperim acele surse ce ne consumă energie fără să ne dăm seama, fără să ne aducă vreun beneficiu sau vreo plus valoare în viața noastră de zi cu zi.

Tot mai mulți români își dau seama că factura la electricitate le este umflată artificial de propria lor neglijență. Cu siguranță, tuturor ni se întâmplă să ne lăsăm încărcătoarele de la telefoanele mobile în priză, chiar și atunci când nu alimentăm gadgetul.

Greșeala care-ți umflă factura la curent, în timp ce dormi liniștit

Este o greșeală mare! Specialiștii în energie ne recomandă să scoatem din priză dispozitivele pe care nu le folosim în momentele respective, mai ales peste noapte. E drept că dacă uiți o noapte încărcătorul în priză, alimentat la electricitate, nu vei plăti o factură colosală, nici nu se va simți consumul!

Dar dacă vorbim despre un comportament ce se repetă zi de zi, noapte de noapte, dacă familia e foarte numeroasă și fiecare membru al ei face același lucru pe o perioadă lungă de timp, cum ar fi jumătate de an sau chiar un an, este evident că factura crește în mod nenatural cu o sumă considerabilă, demnă de a fi cheltuită pentru cauze mult mai bune.

Acestea fiind spuse, ai grijă să nu lași în priză dispozitive electrice sau electrocasnice, atunci când nu sunt folosite, mai ales dacă au un led ce stă mereu aprins, care consumă în mod evident.