06 iul. 2022 | 14:25

Fabrica Tesla din Berlin oprește producția: ce se întâmplă, de ce

ACTUALITATE
Fabrica Tesla din Berlin oprește producția: ce se întâmplă, de ce

Tesla va folosi pauza de la fabrica sa de lângă Berlin pentru a perfecționa procesele de producție, cum ar fi reducerea timpului pe care fiecare mașină îl petrece la stațiile de producție.

Tesla a trecut prin vremuri tulburi recent, cu un sfert fiscal dezamăgitor, o lună record de producție și acum, se pare, câteva săptămâni de oprire la fabricile sale de lângă Berlin și din Shanghai.

Producătorul auto va opri cea mai mare parte a producției pe linia sa de asamblare Model Y din Shanghai în primele două săptămâni din iulie, apoi va opri linia Model 3 pentru o perioadă de 20 de zile începând cu 18 iulie, a raportat Bloomberg.

Lucrările de modernizare a fabricii pentru a spori randamentul ambelor vehicule sunt de așteptat să fie finalizate până la începutul lunii august.

Luni, TeslaMag a declarat că fabrica germană a producătorului auto va lua o pauză de două săptămâni începând cu 11 iulie. Site-ul german a raportat că Tesla își propune să-și dubleze aproximativ rata de producție din august, citând o sursă neidentificată.

Radiodifuzorul german RBB a raportat luni că pauza, care va dura până pe 22 iulie, va permite optimizarea și reajustarea proceselor de producție de la fabrica de mașini.

Producție record

Ziarul Bild a citat raportul TeslaMag spunând că o parte a reviziei uzinei se va concentra pe asigurarea eficientizarea stațiilor în așa fel caroseriile auto vor petrece doar 30 de secunde la fiecare stație de producție, în loc să petreacă până la trei minute în fiecare etapă.

Tesla a spus că vrea să producă 500.000 de mașini pe an în Grünheide. Dar până acum, fabrica produce doar 1.000 de mașini pe săptămână,  aproximativ o zecime din plan, a spus Bild, adăugând că nu este clar câți dintre cei 4.500 de angajați vor fi trimiși în vacanță și câți tehnicieni vor rămâne pentru a reorganiza producția.

Cea mai mare lovitură adusă performanței Tesla în ultimul trimestru a venit din blocarea de câteva săptămâni din Shanghai, ca răspuns la un focar de COVID. Compania a făcut eforturi extraordinare pentru a-și redeschide fabrica de acolo și pentru a o menține în funcțiune, cu mii de muncitori dormind la fața locului pentru a menține producția parțială.

În timp ce Shanghai este cea mai productivă fabrică a Tesla, fabricile sale din Germania și Austin, Texas, sunt abia la început.

Tesla și-a programat raportul trimestrial al câștigurilor pentru 20 iulie.