04 iul. 2022 | 16:25

Tesla obligată să recheme un număr mare de vehicule în Europa: cea mai nouă defecțiune, de ce

ACTUALITATE
Tesla obligată să recheme un număr mare de vehicule în Europa: cea mai nouă defecțiune, de ce

Agenția de trafic rutier din Germania spune că 59.000 de vehicule Tesla la nivel global au o eroare de software care ar putea afecta apelurile de urgență.

Agenția de trafic rutier din Germania a declarat că recheamă mașinile Tesla Model Y și 3 din cauza unei defecțiuni la sistemul automat de apeluri de urgență care afectează 59.000 de vehicule la nivel global.

Organizația de supraveghere KBA a declarat că o defecțiune a software-ului a cauzat o defecțiune a eCall, care este conceput pentru a contacta automat personalul de intervenție în cazul unui accident grav.

Proprietarii afectați au fost rugați să sune producătorul sau să conducă la un atelier de reparații autorizat pentru o actualizare de software.

Radiodifuzorul regional german Rundfunk Berlin-Brandenburg, care deservește regiunea care găzduiește modelul Y german Tesla și unitatea de producție de baterii de lângă Berlin.

KBA a declarat că 59.129 de vehicule au fost afectate la nivel global, dar nu a precizat câte dintre acestea au fost înmatriculate în Germania.

Defecțiunea software-ului este o bătaie de cap suplimentară pentru CEO-ul Elon Musk, după ce Tesla a declarat că a livrat cu 18% mai puține vehicule electrice în al doilea trimestru față de trimestrul precedent, deoarece lockdown-ul din China a perturbat lanțul de producție și aprovizionare.

Musk a declarat luna trecută că noile fabrici ale Tesla din Texas și Berlin „pierd miliarde de dolari” în timp ce se luptă să crească producția din cauza penuriei de baterii și a problemelor portuare din China.

Cifrele nu arată bine pentru Tesla

Tesla a livrat 254.695 de mașini în întreaga lume în cele trei luni până în iunie, întrerupând o serie de doi ani de câștiguri trimestriale.

Rezultatele au ratat o prognoză de 261.181 de livrări de vehicule bazate pe o medie a estimărilor analiștilor compilate de Bloomberg.

Este mai puțin decât recordul de 310.048 de mașini livrate de Tesla în ultimele trei luni, dar peste cele 201.250 din același trimestru cu un an în urmă.

Tesla se confruntă cu „provocări continue ale lanțului de aprovizionare și închideri ale fabricilor dincolo de controlul nostru”, a spus producătorul auto.

Datele de livrare sunt un indicator urmărit îndeaproape de Tesla, deoarece oferă informații despre performanța financiară probabilă a producătorului de mașini electrice. Cifra este, de asemenea, văzută pe scară largă ca un barometru pentru cererea de vehicule electrice în general, deoarece compania cu sediul în Austin, Texas, a condus piața vehiculelor alimentate cu baterii.

Musk a declarat la începutul acestui an că se așteaptă ca producția din trimestrul al treilea și al patrulea să fie „substanțial mai mare” și că Tesla este pe cale să extindă producția la peste 1,5 milioane de vehicule în acest an.