Explozie și incendiu în Dâmbovița. Trei persoane au suferit arsuri

Explozie și incendiu în Dâmbovița. Trei persoane au suferit arsuri

Un apartament de la etajul al treilea al unui bloc din Târgoviște a luat foc. Pompierii dâmboviţeni sosiți la fața locului evacuează locatarii din calea flăcărilor. Incendiul a izbucnit marți, 26 aprilie, la un bloc de apartamente cu patru etaje, situat pe strada Mihai Popescu din orașul Târgovişte.

Incendii în județul Dâmbovița

Alertă într-un bloc cu patru etaje din municipiul Târgovişte. La un apartament de la etajul al treilea a izbucnit un incendiu cu degajare mare de fum. Echipajele de intervenție au început evacuarea locatarilor, concomitent cu ventilarea spaţiilor comune, pentru degajarea fumului.

„La sosirea echipajelor de intervenţie existau degajări de fum din interiorul apartamentului, fără flacără deschisă”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

Trei persoane au fost rănite

Tot în județul Dâmbovița, o explozie urmată de un incendiu a avut loc în localitatea Saru, pe strada Principală. Intervin pompierii din Găești cu mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă. Trei persoane au suferit arsuri. Victimele au fost preluate de către echipajul SMURD Găești și SAJ Dâmbovița și transportate la CPU Găești. Pompierii acționează în continuare pentru lichidarea focului. Flăcările au afectat o suprafață de circa 300 mp.

Incident în prima zi de Paște

În prima zi de Paște, o gospodărie din comuna dâmbovițeană Potlogi a luat foc. O persoană s-a ales cu arsuri de gradul I la nivelul feței, după ce o butelie a luat foc. Potrivit pompierilor, victima a refuzat să fie dusă la spital pentru îngrijiri medicale.

„Incendiu pe strada Suditului, din comuna Potlogi. La locul evenimentului, pompierii au constatat că arde gazul dintr-o butelie. Incendiul a fost localizat imediat și a fost răcită butelia. După puțin timp, focul a fost stins. Echipajul de paramedici SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane cu atac de panică și arsuri de gradul I la nivelul feței. Aceasta a refuzat transportul la spital”, au transmis reprezentanții ISU Dâmbovița.

Flăcări mari și în Târgu-Mureș

A fost incendiu și în Târgu-Mureș, unde două case, un atelier de tâmplărie şi un laborator de analize au luat foc. Suprafața totală afectată de flăcări este de 300 mp. Focul ar fi izbucnit de la atelierul de tâmplărie din cauza unui scurtcircuit.

„Au fost evacuate și două persoane dintre care o persoană de sex masculin imobilizată în scaun cu rotile împreună cu soția lui. Ambii peste 65 de ani. Incendiul s-a propagat și la o casă de locuit cu etaj iar la parterul acelei case de locuit își desfășoară activitatea și un laborator de analize medicale și exista pericolul propagării incendiului și la o clinică de analize medicale care era lipită de aceste construcții”, a precizat Mihai Gaghy, comandant Detaşamentul de pompieri Târgu Mureş.

Citește și: