Explozie într-un bloc din Pitești. O femeie a suferit arsuri pe față. Pompierii intervin de urgență

Explozie într-un bloc din Pitești. O femeie a suferit arsuri pe față. Pompierii intervin de urgență

O explozie puternică s-a produs, joi, 28 aprilie, într-un bloc din Pitești. Echipajele de intervenție au evacuat 19 locatari, însă, o tânără s-a ales cu arsuri pe față. Potrivit ISU Argeș, deflagrația a avut loc într-un balcon cu destinație de bucătărie, din cauza unor acumulări de gaze. În urma evenimentului, o femeie, în vârstă de 29 de ani, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței.

Explozie în balconul unui bloc din Pitești

O explozie s-a produs, joi după-amiază, într-un bloc din orașul Piteşti, județul Argeș, deflagraţia nefiind urmată de incendiu. O persoană de sex feminin a fost rănită, iar 19 locatari au fost evacuați rapid din casele lor. Bubuitura a avut loc la etajul 1 al unui bloc de pe strada Branului din Piteşti, într-un balcon transformat în bucătărie. Cauza o reprezintă acumulările de gaze, au transmis pompierii, scrie EPitești. 

O tânără a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței

Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină la o explozie, neurmată de incendiu, produsă în balconul unui bloc de pe strada Bradului, municipiul Pitești. La fața locului au acționat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și CBRN.

„În urma evenimentului a rezultat o victimă se sex feminin, de aproximativ 29 de ani, care a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței. Până în momentul de față, din bloc, au fost evacuate 19 persoane, iar deflagrația s-a produs în balconul cu destinația bucatărie, din cauza unor acumulări de gaze”, au precizat reprezentanții ISU Argeș.

Incident asemănător la Constanța

La jumătatea lunii aprilie, o explozie puternică, urmată de incendiu, s-a produs într-un bloc din Constanța. 25 de apartamente au fost afectate, 15 dintre ele fiind distruse în proporție de 90%. Din calea flăcărilor au fost evacuate 91 de persoane. Suflul deflagrației a fost atât de puternic, încât bucăți din clădire au căzut pe mașinile parcate în fața blocului, patru dintre ele au fost avariate.

„În jurul orei 3:14 minute, prin apel unic de urgenţă 112 am fost informaţi despre faptul că în Constanţa, pe aleea Egretei, la un bloc de locuinţe P+3, a avut loc o explozie urmată de incendiu. Din primele momente au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autoscări, 1 descarcerare, 3 SMURD tip B, 1 autospecială transport victime multiple şi 3 ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă”, a informat ISU Dobrogea.

Două victime cu arsuri au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu echipajele SMURD şi SAJ.

Citește și: