Explozie de proporție în sudul Ucrainei. Primarul numit de ruși anunță un atac terorist plănuit de Kiev

Explozie de proporție în sudul Ucrainei. Primarul numit de ruși anunță un atac terorist plănuit de Kiev

Incident șa Melitopol. O mașină-capcană care a explodat astăzi de dimineață a reușit să rănească două persoane. Anunțul a fost făcut de administraţia prorusă a orașului din sudul Ucrainei, ocupat de către forţe ruse, care acuză reprezentanții Ucrainei că se află în spatele acestui ”atentat”.

Explozie în Melitopol. Anunțul făcut de primarul numit de Kremlin

”Luni, către ora (locală) 9.00 (şi ora României), o maşină-capcană a explodat în centrul oraşului”, anunţă administraţia acestui oraş, situat în apropierea Mării Azov.

Victimele care au fost rănite, au vârstele de 25 şi respectiv 28 de ani. Aceștia ar fi fost ”voluntari care aduceau ajutoare umanitare”, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și: Erdogan despre aderarea Finlandei și Suediei: Câtă vreme sunt aici, nu pot spune da unor țări care susțin intrarea terorismului în NATO

Autoritățile de la Melitopol spun că atacul a avut ca scop „destabilizarea vieții pașnice a orașului”. Acestea au deschis anchetă, anunţă administraţia prorusă.

”Acesta este un act terorist cinic al regimului de Kiev, un act menit să ne îngrozească oraşul, un act îndreptat împotriva unor civili”, acuză Galina Danilcenko – noul primar al oraşului, instalat de către forţe ruse -, citată de agenţia rusă de presă RIA Novosti.

În urma incidentului, mai mulți nori de fum negru putea fi văzuți deasupra orașului Unele relatări sugerează că explozia a avut loc în apropierea locuinței șefului din regiunea Zaporojie, Evgheni Balitsky, instalat de Rusia.

În urmă cu o săptămână, edilul pro-rus din Enerhodar, un alt oraș din regiunea Zaporojie aflat sub autoritatea Rusiei, a fost rănit într-o explozie.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 96. Trupele lui Putin au distrus infrastructura Severodonețkului. UE, întâlnire de urgență pentru a discuta despre invazia rusă

Citește și: