Explicațiile Metrorex. Oamenii așteaptă metroul câte 15 minute. Ce se întâmplă

Explicațiile Metrorex. Oamenii așteaptă metroul câte 15 minute. Ce se întâmplă

Timpii de așteptare în stații a trenurilor Metrorex au crescut enorm în ultimele ore. În unele stații, oamenii așteaptă vagoanele și câte 15 minute, lucru care a dus la o și mai mare aglomerare a stațiilor, în contextul în care situația deja era critică privind aglomerația. Metrorex a venit cu explicații și scuze pentru călătorii care sunt nevoiți să aștepte atât de mult.

Metrorex vine cu explicații

După ce călătorii unui tren care circula între Piața Romană și Universitate au fost evacuați, din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare de la un vagon, Metrorex anunță că se confruntă cu o nouă problemă.

Timpii de așteptare între trenuri a cresut până la 14 minute, ducând la aglomerație și nervi întinși la maximum. Acum, Metrorex precizează că circulația la metrou se desfășoară cu 35 de trenuri, în loc de 57.

Motivul? Metrorex asigură activități de curățenie în vagoane. Însă vina ar fi a companiei care asigură serviciile de salubritate.

„Lucrări de salubritate”

„Metrorex anunță că intervalul mediu de succedare a trenurilor de metrou pe toate magistralele se menține la circa 10 – 14 minute.

Astăzi, circulația la metrou se desfășoară cu 35 de trenuri în loc de 57, cât este prevăzut în graficul aprobat.

Creșterea timpilor de așteptare în stații este determinată de diminuarea serviciilor de mentenanță și salubritate prestate de Alstom Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare.

În această perioadă, Metrorex asigură activitățile de curățenie în vagoane, după retragerea trenurilor din circulație, în intervalul orar 23:00 – 05:00 și în timpul programului de circulație în situații care necesită salubrizare de urgență.

Utilizatorii metroului sunt în permanență informați cu privire la modificările din programul de circulație a trenurilor atât în stații, cât și prin intermediul website-ul:www.metrorex.ro.

Metrorex face în permanență eforturi pentru remedierea situației și prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat!”, este comunicat companiei.

Reamintim că ministrul Transporturilor a anunțat că toată conducerea Metrorex va fi concediată până la finalul anului curent.