Ministrul Transporturilor concediază toată conducerea Metrorex

Ministrul Transporturilor concediază toată conducerea Metrorex

Sorin Grindeanu a anunțat că va concedia toată conducerea Metrorex. Ministrul Transportului a declarat că până la finalul anului, compania va avea un nou director general, dar și un nou Consiliu de Administrație. Motivul ar fi că actuala conducere este vinovată pentru numărul mic de garnituri scoase pe traseu în această perioadă.

Conducerea Metrorex, concediată

Societatea trebuie să treacă printr-o profesionalizare, ca să nu mai fie subvenţionată de la bugetul de stat din banii românilor, a afirmat Sorin Grindeanu, anunțând că va schimba întreaga conducere a Metrorex până la finalul anului 2022.

Sorin Grindeanu a, miercuri, că directorul general al Metrorex şi Consiliul de Administrație sunt vinovați de faptul că există din ce în ce mai puține garnituri scoase pe traseu, în această perioadă.

„Metrorex are un director general şi are şi un Consiliu de Administrație, e o companie. Nu are de ieri-de azi aceste probleme și nu sunt singurele.

Până la sfârșitul anului, tot ceea ce înseamnă Consiliu de Administrație, director general, vor fi selectați şi am dat drumul la acest lucru pe 109, adică pe acea Ordonanţă 109.

Tot acest lucru sper să ducă la o profesionalizare mai mare în activitatea Metrorex. Ştim problemele financiare pe care le are Metrorex, fie în relaţia cu anumiţi parteneri, în cazul nostru o companie care asigură mentenanţa, fie problemele care ţin de angajări, salarii şi aşa mai departe.

Aceasta este treaba directorului general şi a Consiliului de Administraţie, să pună pe picioare această companie şi în modul acesta vor fi selecţionaţi şi membrii Consiliului de Administraţie şi directorii generali”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Nu e normal ca Metrorex să fie subvenționată din banii românilor”

Ministrul a mai precizat că subvenția către societate nu trebuie făcută de toți românii, având în vedere că există metrou doar în Capitală.

„În al doilea rând, este ca acest plan trebuie să ducă la o societate sănătoasă, pentru că nu mi se pare normal ca din banii tuturor românilor să se subvenţioneze non-stop o societate de transport din Bucureşti, chiar dacă Bucureştiul contribuie cu cea mai mare sumă la bugetul de stat.

De ce ar fi de acord un timişorean să subvenţioneze o societate de transport din Bucureşti sau un clujean sau un ieşean?

Lucrurile acestea trebuie să se termine o dată. Mă aştept ca viitorul director general cu tot Consiliul de Administraţie să îşi asume tot ce am spus eu”, a mai subliniat Grindeanu.