Escrocul din documentarul Netflix „The Tinder Swindler” vrea dreptul la replică: ce a spus Simon Leviev

Escrocul din documentarul Netflix „The Tinder Swindler” vrea dreptul la replică: ce a spus Simon Leviev

„The Tinder Swindler” este numele unui nou documentar pe care îl puteți viziona pe Netflix și în care puteți vedea ce se întâmplă atunci când avem prea multă încredere în persoanele cunoscute pe aplicațiile de dating.

Încă de la lansarea sa, „The Tinder Swindler” s-a numărat printre preferatele publicului, povestea senzațională, totodată extrem de bine ancorată în realitate, reușind să capteze atenția tuturor celor care, măcar o dată în viață au apelat la serviciile unei aplicații de dating, asemenea Tinder.

„The Tinder Swindler”, povestea din care afli de ce e nu e bine să fii atât de credul

Personajul principal al acestei povești, Simon Leviev (Shimon Yehuda Hayut, pe numele său real), obișnuia să agațe femei pe Tinder, pretinzând că este moștenitorul unui imperiu și mințindu-le pe acestea în legătură cu situația sa materială. Imediat ce le câștiga femeilor încrederea, bărbatul, originar din Israel, începea să le ceară bani, susținând că are nevoie de acele sume pentru a putea să se ascundă de mafioții care îl urmăresc și îi doresc răul, utilizarea cardului bancar lăsând, evident, urme digitale.

Așa cum era de așteptat, toate fotografiile publicate de acesta, pe conturile sale de socializare, descriau viața luxoasă perfectă și le făcea pe femei să creadă că povestea este una adevărată.

Se bănuiește că Hayut ar fi escrocat mai bine de 10 milioane de dolari, de-a lungul timpului, de la femei din diferite țări europene, lăsându-le pe acestea cu datorii.

În momentul de față, Simon Leviev este liber, în ciuda investigațiilor întreprinse de o publicație norvegiană, la care una dintre femeile păcălite a apelat, în speranța că escrocul va fi cunoscut de o lume întreagă.

Cu toate că Tinder i-a închis acestuia contul, el continuă să trăiască acum în Israel, beneficiind de un stil de viață la fel de luxos, semn că nu a renunțat la vechile practici.

Ba mai mult, imediat după apariția documentarului Netflix, „The Tinder Swindler”, Leviev a publicat un mesaj în care a promis că „va face lumină” în acest caz.

„Îmi voi spune povestea în următoarele zile, după ce voi pune cap la cap toate informațiile, astfel încât toate părțile implicate să beneficieze de respectul cuvenit. Până atunci, vă rog să nu trageți concluzii”, a scris Simon Leviev.

Citește și: