Embla, viitorul cross-over Volvo: ce știm despre el

Embla, viitorul cross-over Volvo: ce știm despre el

Embla este numele primei femei, din mitologia nordică.

Următorul crossover emblematic al Volvo va fi integral electric și ar putea aduce un omagiu descendenței constructorului suedez.

Volvo a depus cerere de protecție a mărcii comerciale în octombrie pentru numele Embla, potrivit site-ului de știri Drive. În mitologia nordică, Embla este numele primei femei.

Pe măsură ce trece la o marcă complet electrică, Volvo se va abate de la utilizarea numelor alfanumerice pe viitoarele vehicule. CEO-ul Volvo Cars, Hakan Samuelsson, a sugerat la sfârșitul anului trecut că numele noului crossover va „începe cu o vocală”.

Purtătorul de cuvânt al Volvo, Russell Datz, a refuzat să confirme numele Embla.

„Nomenclatura este speculativă”, a spus Datz săptămâna trecută. „Nimic nu a fost finalizat”.

Crossover-ul mare electric va fi construit la uzina de asamblare a producătorului auto din Carolina de Sud din SUA și va ajunge în showroom-uri la începutul anului 2023.

Mai mult spațiu interior

Ar putea împrumuta indicii de stil de la Concept Recharge – un prototip pentru un portofoliu de vehicule electrice pe care Volvo îl planifică în următorii ani.

Pachetul de baterii din noua generație de vehicule electrice Volvo va sta sub podeaua plată, permițând designerilor să extindă ampatamentul și să creeze mai mult spațiu interior.

Designul permite coborârea capotei și liniei acoperișului unui crossover pentru o aerodinamică îmbunătățită, fără a compromite vizibilitatea pasagerilor.

Interiorul conceptului este ancorat de un ecran tactil de 15 inch și un ecran plutitor în spatele volanului care va folosi sistemul de operare nou dezvoltat de Volvo.

Noul crossover va introduce un sistem de conducere autonomă „nesupravegheat”. Funcționalitatea, disponibilă pe bază de abonament, va fi limitată inițial la autostrăzi.

Când este activat, „clientul se poate relaxa, poate trimite mesaje, ar putea urmări YouTube”, a declarat Alexander Petrofski, șeful de strategie al Volvo Cars. „Volvo își va asuma întreaga responsabilitate pentru propulsia vehiculului, atâta timp cât sistemul este utilizat într-un mod corespunzător”.

Citește și: