Elon Musk schimbă placa: după concedieri urmează și laude pentru angajații Tesla

Elon Musk schimbă placa: după concedieri urmează și laude pentru angajații Tesla

Și cu genul de numere postate de Tesla în mod constant în ultimii ani, chiar merită.

Tesla este povestea de succes a industriei auto ca nicio altă companie și, în ultimii câțiva ani, a reușit cu adevărat să-și intensifice producția și să își respecte multe dintre promisiunile sale. Dar șeful companiei, Elon Musk, vede ceea ce face Tesla ca fiind ceva mai profund, motiv pentru care a trimis recent un e-mail tuturor angajaților companiei, lăudându-i pentru contribuția lor.

Elon a continuat spunând că are „infinit mai mult respect și admirație” pentru un angajat Tesla decât pentru un tip bogat de pe Wall Street. El a mai spus că firma construiește „produse grozave, reale” și că aceasta ar trebui să fie cea mai mare sursă de satisfacție în ochii lui.

Faptul că el deține această opinie nu este surprinzător, având în vedere numeroasele sale tweet-uri care menționează și adesea laudă forța de muncă Tesla, mai ales când sfârșitul trimestrului a adus vești bune. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că acest e-mail a fost trimis după ce Musk a anunțat că munca de acasă nu va mai fi acceptată printre directorii Tesla și că ar trebui să fie prezenți fizic în birou cel puțin 40 de ore pe săptămână.

Mai sunt și vești proaste

La începutul acestei luni, a făcut public, de asemenea, că dorește să reducă locurile de muncă Tesla cu 10 la sută, adică 10.000 de oameni din cei aproximativ 100.000 care constituie forța de muncă. El a spus că a luat această decizie după ce a avut un „sentiment foarte prost” despre direcția în care se îndreaptă economia SUA; Angajările la Tesla au fost, de asemenea, suspendate în întreaga lume și chiar mai recent, producătorul auto și-a concediat managerul de țară pentru Singapore.

În ciuda anunțului privind reducerea forței de muncă, Tesla încă este în căutarea unui loc pentru a construi o altă fabrică în America de Nord.

Cea mai mare prioritate a Tesla în acest moment este, totuși, să intensifice producția modelului Y cu un pachet de baterii structurale și 4680 de celule la fabrica sa din Texas.

Citește și:
Etichete: