Elon Musk, în centrul unui scandal de genocid: lovitura de imagine care va costa scump Tesla

Elon Musk, în centrul unui scandal de genocid: lovitura de imagine care va costa scump Tesla

Elon Musk este cel mai bogat om din lume și nu ajungi să te lauzi cu această performanță fără să-ți calci pe câteva principii. Din păcate, cea mai recentă ”încălcare” a ajuns să conecteze imaginea șefului Tesla cu un genocid la scară largă și s-ar putea să fie mai greu de ignorat.

În ultimii ani, au început să circule pe internet tot mai multe informații despre genocidul uigurilor din regiunea Xinjiang de către autoritățile chineze. Ca referință, vorbim de o populație musulmană care este ținută în lagăre de reeducare într-o manieră nu foarte diferită de cea de pe vremea naziștilor. Realitatea din teritoriu a devenit atât de imposibil de neglijat sau contestat, încât oficialii din mai multe țări de pe mapamond au refuzat să fie prezenți la olimpiada de peste câteva săptămâni din China pentru a protesta împotriva atrocitățile coordonate de guvernul de la Beijing.

Noua reprezentanță Tesla, în centrul regiunii Xinjiang

Exact unde se petrece genocidul la adresa populației uigure în China, tocmai a fost deschisă o reprezentanță Tesla. În timp ce deschiderea a fost îmbrățișată de către autoritățile chineze, Elon Musk a ajuns să fie aspru criticat pentru gestul său, inclusiv de către americani.

Conform datelor obținute de Hotnews, noul showroom Tesla a fost deschis la Urumqi, capitala regiunii Xinjiang. Ceremonia de deschidere a fost însoțită de un dans tradițional chinez.

Nu a durat mult până când mai multe personalități importante au reacționat la gestul lui Elon Musk. Senatorul republicat Marco Rubio vrea ca marile corporații americane să nu aibă niciun fel de prezență în regiunea chineză asociată cu epurarea uigurilor, cu lagărele de muncă forțată. Principalul argument al senatorului este că prezența unor giganți în teritoriu facilitează mușamalizarea atrocităților, ascundere genocidului.

Pe de altă parte, China este una dintre cele mai importante piețe pentru Tesla, atât datorită centrelor de producție din teritoriu, cât și a numărul foarte mare de clienți.

Citește și: