Elon Musk a vorbit despre Tesla Bot: cele mai noi detalii despre viitorul robot

Elon Musk a vorbit despre Tesla Bot: cele mai noi detalii despre viitorul robot

Elon Musk a dezvăluit mai multe detalii despre roboții futuriști cu inteligență artificială ai companiei sale, pictând o imagine vie a modului în care va arăta viața pe Pământ pentru clienții Tesla în deceniile următoare.

Având o înălțime de aproximativ 1,72 m, Tesla Bot își propune să elimine treptat responsabilitățile „plictisitoare” din mâinile simplilor muritori care sunt suficient de curajoși pentru a primi un robot în familie.

Cel mai bogat om din lume a declarat anterior că oamenii trebuie să fie pregătiți să fuzioneze cu inteligența artificială.

Prototipurile Tesla Bot sunt programate să elimine sarcinile ușoare și să devină un obiect obișnuit în majoritatea gospodăriilor, având grijă de totul, de la gătit, curățenie și întreținere generală.

Musk este cunoscut pentru că face estimări ciudate cu privire la data reală de lansare a tehnologiei sale – el a petrecut ani de zile amânând data când mașinile Tesla autonome vor înlocui pe deplin șoferii umani.

Cu toate acestea, anunțul despre majordomilor-roboți complet autonomi în 2022 este o dovadă clară că umanitatea accelerează într-un ritm care nu este controlul nostru.

Boții Tesla sunt poziționați inițial pentru a înlocui oamenii în sarcini repetitive, plictisitoare și periculoase. Dar viziunea este ca ei să deservească milioane de gospodării, cum ar fi gătit, tunsul gazonului și îngrijirea persoanelor în vârstă”, a scris Musk într-un eseu publicat în revista China Cyberspace.

În 2021, Musk a spus că robotul – cu numele de cod „Optimus” – va folosi aceleași cipuri și senzori ca și așa-numitul software Autopilot al Tesla, care a fost supus unui control intens din partea politicienilor și autorităților federale de reglementare.

Botul va putea transporta 20,4 kg și să ridice 68 kg, a spus Musk, adăugând că va putea alerga cu 8 km pe oră. El a spus că mașina va fi proiectată astfel încât oamenii să poată fugi cu ușurință de ea și să o învingă.

Roboții similari cu mașinile

„Atingerea acestui obiectiv necesită ca roboții să evolueze pentru a fi suficient de inteligenți și pentru ca noi să avem capacitatea de a produce roboți în masă”, a continuat Musk.

„Roboții noștri cu patru roți’ – mașinile – au schimbat modul în care oamenii călătoresc și chiar trăiesc. Într-o zi, când vom rezolva problema cu mașinile care se conduc singure (adică, inteligența artificială din lumea reală), vom putea extinde tehnologia inteligenței artificiale la roboții umanoizi, care vor avea o aplicație mult mai largă decât mașinile.”

Musk a spus că o caracteristică cheie a inteligenței artificiale este că va „învăța” și se va adapta la viteze alarmante. În trecut, el a comparat eventuala putere a unei IA atotcuprinzătoare cu ceva similar cu un „zeu”.

El a spus că prototipul Tesla Bot ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului, cu condiția ca firma sa să poată gestiona producția la scară largă.

„Plănuim să lansăm primul prototip de robot umanoid în acest an și să ne concentrăm pe îmbunătățirea inteligenței acelui robot și pe rezolvarea problemei producției la scară largă”, a spus el.

„După aceea, utilitatea roboților umanoizi va crește anual, pe măsură ce producția crește și costurile scad. În viitor, un robot de casă poate fi mai ieftin decât o mașină. Poate că în mai puțin de un deceniu, oamenii vor putea cumpăra un robot pentru părinții lor ca un cadou de ziua de naștere.

„Este previzibil că, cu puterea roboților, vom crea o eră a abundenței extreme de bunuri și servicii, în care toată lumea poate trăi o viață din abundență. Poate că singura penurie care va exista în viitor este să ne creăm pe noi înșine ca oameni.”

Etichete: