Elena Udrea va fi audiată de autoritățile din Bulgaria în procesul de extrădare

Elena Udrea va fi audiată de autoritățile din Bulgaria în procesul de extrădare

Zi tensionată pentru Elena Udrea. Fosta blondă de la Cotroceni va fi audiată miercuri de trei judecători în Bulgaria, în cadrul procesului de extrădare. Decizia pe care o vor lua astăzi magistrații bulgari nu va fi însă definitivă, putând fi contestată la o instanță superioară. Udrea va sta în arest preventiv cel puțin până joi, când va fi judecată contestația pe care a făcut-o la măsura arestului preventiv. Mai multe detalii, în continuare.

Elena Udrea, audiată în Bulgaria în procesul de extrădare

UPDATE 17:00 – Elena Udrea a primit un nou termen 

Judecătorul bulgar de la judecătoria din Blagoevgrad a stabilit, miercuri, un nou termen în procesul de extrădare a Elenei Udrea, și anume 19 aprilie.

De asemenea, instanța a cerut detalii despre sistemul penitenciar din România. Reamintim că fostul politician a cerut judecătorului să respingă cererea de extrădare din partea autorităților române.

UPDATE 15:45 – Procesul de extrădare din Bulgaria a început

Elena Udrea a fost adusă, miercuri, în sala de judecată, acolo unde a început procesul acesteia de extrădare din Bulgaria. Fostul ministru a fost scos din arest sub escortă, pentru a ajunge în faţa unui complet de trei judecători.

În sala de judecată sunt prezenți și cei doi avocați ai ei, unul român și un reputat avocat bulgar, alături de un translator.

Fosta blondă de la Cotroceni ar putea afla astăzi dacă va fi sau nu extrădată în România. Până acum, aceasta a spus că nu își dorește să ajungă în țară.

Elena Udrea a fost adusă în sala de judecată. Foto: Antena 3
Elena Udrea a fost adusă în sala de judecată. Foto: Antena 3

Elena Udrea, fostul ministru al Transporturilor, va fi audiată în cursul zilei de astăzi de trei judecători bulgari, în cadrul procesului de extrădare. Decizia pe care o vor lua azi magistrații din Bulgaria nu este una definitivă, astfel că ea poate fi contestată la o instanță superioară.

Udrea va sta în arest preventiv cel puțin până joi, când contestația sa cu privire la măsura arestului preventiv va fi judecată. Fostul ministru a solicitat, prin intermediul avocatului, revocarea sentinței și emiterea unei alte măsuri preventive, mai blânde, cum ar fi arestul la domiciliu.

Fosta blondă de la Cotroceni și-a închiriat chiar și o locuință în Bulgaria pentru următorii 7 ani, tocmai pentru a demonstra că nu are de gând să fugă de acolo, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare.

Dacă va fi adusă în țară, Elena Udrea va ajunge să își ispășească pedeapsa de 6 ani de închisoare din Dosarul „Gala Bute“ la Penitenciarul de Femei Târgușor Nou.

Citește și: Judecătorii din Bulgaria au decis: Elena Udrea rămâne în arest până la extrădare. Voia azil politic în Grecia

Fostul ministru, despre traumele trăite în închisoarea din România

Cu ceva timp în urmă, fosta blondă de la Cotroceni a povestit despre traumele trăite în închisoare, în România.

„Eu am trecut relativ bine peste momentul acela pentru că eram în mijlocul unei bătălii, știam cu cine mă lupt, știam cine îmi sunt adversarii, știam de ce mi se întâmplă lucrul acesta și eram acolo într-o etapă pe care o duceam în lupta aceasta cu sistemul pe care deja îl devoalasem. Deci nu am fost neapărat traumatizată pentru că aveam o miză. Ce mi se întâmpla mie avea o miză.

Mie îmi e foarte frică de insecte. Faptul că era plin de gândaci acolo era mai traumatizant decât faptul că nu aveam ușă la toaletă și oricând se putea întâmpla deschide ușa de la cameră și să fii văzută la toaletă de cei care vizitau celulele.

Mai degrabă traumatizant a fost faptul că am fost arestată odată cu Dorin Cocoș, cu Alin Cocoș. Noi am început relația exact cu 18 ani înainte. Deci am serbat 18 ani de relație în același loc, în arestul central, fiind și eu acolo, și el acolo, și Alin Cocoș“, a spus Udrea.

Citește și: