Judecătorii din Bulgaria au decis: Elena Udrea rămâne în arest până la extrădare. Voia azil politic în Grecia

Judecătorii din Bulgaria au decis: Elena Udrea rămâne în arest până la extrădare. Voia azil politic în Grecia

Este o zi importantă pentru Elena Udrea. Sâmbătă, 9 aprilie, judecătorii din Bulgaria decid dacă o extrădează sau nu în România pe apropiata lui Traian Băsescu. Fostul ministru al Turismului riscă să fie încarcerat în Bulgaria, unde condițiile sunt mult mai grele decât în țara natală.

Emoții pentru Elena Udrea

Update 18.42. Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria, anunță Antena 3. De asemenea, ar vrea azil politic în Grecia.

„Udrea rămâne în arest până când se va stabili dacă va fi extrădată. A făcut o contestație. S-a stabilit și termenul la Curtea de Apel din Sofia: 14 aprilie, ora 10.00”, potrivit A3.

Update 17.41. Elena Udrea a vorbit, sâmbătă, în fața instanței din Bulgaria, unde a declarat că este „o mamă, vă rog să țineți cont de asta!”. De asemenea, ar fi fost surprinsă în timp ce plângea în sala de judecată, potrivit Antena 3. A cerut „orice altă măsură, dar nu arestul, pentru că vrea să fie alături de copilul ei”, susține aceeași sursă citată.

captură foto Antena 3
captură foto Antena 3

Update 15.32. Elena Udrea se află chiar acum în sala de judecată. Fostul ministru al Dezvoltării ar putea fi adusă în România săptămâna viitoare.

Astăzi se decide soarta Elenei Udrea. Fostul politician află, în această după-amiază, dacă va fi arestat sau eliberat până va fi extrădat și încarcerat într-un penitenciar din România. Practic, un tribunal bulgar va decide dacă Elena Udrea trebuie extrădată în țara noastră sau dacă poate cere să fie transferată. Foarte important de precizat este faptul că autoritățile bulgare s-au răzgândit. Judecarea lui Udrea are loc mai devreme. Inițial, ședința era programată pentru luni, 11 aprilie, însă, are loc sâmbătă, la ora 14.00.

Trebuie să se prezinte în fața instanței de judecată din Bulgaria

Elena Udrea este adusă din nou, sâmbătă, din arestul Poliției de Frontieră Petrich în fața instanței de judecată din Blagoevgrad, Bulgaria, pentru procesul în care se discută mandatul de extrădare emis de statul român pe numele fostului ministru al Turismului.

Udrea se află după gratii în Bulgaria, după ce a fost reținută pentru 72 de ore, joi, când încerca să fugă în Grecia. Aceasta a fost prinsă la granița Bulgariei cu Grecia, în vama Kulata.

Greșeli comise de statul român în judecarea fostului ministru

Autoritățile române au depus documentele necesare pentru aducerea în țară a fostului ministru condamnat la închisoare, dar procesul s-a amânat, vineri, pentru că actele oficiale nu erau traduse și nici nu a existat translator. Ședința a durat doar 20 de minute, timp în care judecătorii vecini nu au putut lua o hotărâre în cazul Elenei Udrea deoarece statul român nu a trimis, până la ora audierii, un traducător autorizat.

Cum a apărut blondina în sala de judecată

Blonda a apărut în sala de judecată, vineri, îmbrăcată în același tricou cu care era îmbrăcată joi, cu un pulover lung peste, cu mâinile împreunate și încătușate. Udrea nu a scos o vorbă în fața jurnaliștilor care o așteptau. Cert este că fosta politiciană a plecat repede din fața instanței.

Fostul ministru a fost prins, joi, 7 aprilie, în Bulgaria, după ce a plecat din România prin vama Giurgiu. Elena Udrea a fugit în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

A fost dată în urmărire generală

În primă fază, polițiștii nu au găsit-o acasă pe Udrea, la vila sa din Corbeanca, unde s-au deplasat după pronunțarea sentinței definitive. Ulterior, Poliția Română a dat-o în urmărire generală, fiind emis pe numele Elenei Udrea un mandat european de arestare.

Citește și: