Elena Udrea primește un nou termen privind extrădarea în România. Când vor decide judecătorii bulgari

Elena Udrea primește un nou termen privind extrădarea în România. Când vor decide judecătorii bulgari

Autoritățile bulgare au dat verdictul. Cererea de contestație depusă de Elena Udrea cu privire la extrădarea sa în România va fi judecată pe 10 mai. Acesta a fost termenul hotărât joi după-amiază de Tribunalul din Sofia.

Curtea de Apel din Sofia hotărâse prima dată ca mâine, de la ora 9.00 să fie judecată cererea de contestație a fostului ministru al Turismului. Judecătorii au amânat acest termen până pe 10 mai, după ce avocații fostei blonde de la Cotroceni au depus astăzi o cerere oficială de amânare pe motiv că nu pot să fie mâine prezenți la acest termen.

Judecătorii din Bulgaria hotărăsc pe 10 mai extrădarea Elenei Udrea

Elena Udrea a depus cererea de contestație marţi, 26 aprilie, pentru decizia luată de autoritățile bulgare, care stabilea extrădarea în România. Dacă Tribunalul de la Sofia o va extrăda, Elena Udrea va petrece 6 ani în închisoare, pedeapsă primită în dosarul „Gala Bute”, la Târgşor. Penitenciarul este rezervat femeilor și se află cel mai aproape de adresa de domiciliu a Elenei Udrea.

După ce a fost ridicată de poliție în Bulgaria, Elena Udrea a transmis un mesaj fulger. Fosta blondă de la Cotroceni spusese pe 7 aprilie că e arestată ilegal și reclamă „nedreptatea și nelegalitatea” la care ar fi supusă.

Mesajul Elenei Udrea a fost transmis de către iubitul acesteia, Adrian Alexandrov, pe pagina sa de Facebook.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles că sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României și a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimați în mod public. Este nu doar cauza mea, ci și cauza apărării Constituției. Implicarea voastră îmi dă putere să trec peste acest greu moment și îmi dă speranța că nedreptatea și nelegalitatea la care sunt supusă vor lua sfârșit în curând.

Le mulțumesc tuturor celor care se roagă pentru mine și fetița mea, un copil care trece prin drama de a fi lăsată fără mamă pt a două oară! Pe când avea doar 12 zile, m-au luat de lângă ea timp de 3 luni… când avea cea mai mare nevoie de mine, și care acum înțelege că mama ei nu mai este acasă, deși i-am promis că vom fi de Paște împreună! Vă întorc gândurile bune și mă rog la rândul meu, ca nicio mama să nu treacă prin momentele grele prin care trec în acest moment!”, se arată în mesaj.

Citește și:
Etichete: